Utbytteoppdatering – November 2015

Årets nest siste måned er straks forbi, og det er på tide med en liten oppdatering av resultatet i porteføljen min.
Jeg må vel egentlig si meg fornøyd med denne måneden siden det totale utbyttet gikk over årets snitt (551,76). Det er tross alt ikke et helt år siden jeg startet opp….

investment-320x202November måneds utbytter:

  • SDIV: 10,69 NOK
  • BDI: 37,81 NOK
  • O: 36,79 NOK
  • AT & T: 64,57 NOK
  • OCY: 238,22 NOK
  • ARLP: 184,17 NOK
  • KMI: 143,10 NOK

Totalt November:
715,26 NOK
Totalt 2015:
6 621,09 NOK

Som jeg nevnte i den forrige oppdateringen, så har jeg fått litt mer kapital å bruke, men jeg har også holdt hva jeg lovet: Ingen «løp-og-kjøp»-tenking. Det har vært veldig nære noen handler ved et par tilfeller, og med tanke på at det viktigste kanskje er «time IN the market» og ikke «timing the market», så er det mulig jeg må se over hvordan jeg tar inngangsnivåene. Hovedtanken er jo å bruke Investtechs analyser til å sjekke om når aksjene kommer inn i en stigende trend og de fleste prospektene har enten hatt en negativ volumbalanse eller ikke klart å bryte taket i en negativ trend. Når det er sagt – det er noen akjser som ligger veldig nære et interessant inngangsnivå 😉

Men – watchlisten blir jo større:
PM – Phillip Morris
RDS – Royal Dutch Shell
AFG – AF Gruppen
STL – Statoil
EMR – Emerson Electric Corp.
THG – Textainer Group Holdings
ATEA – Atea
ABG – ABG Sunndal Collier
CAT – Caterpillar
HCP – HCP Inc
IBM – International Business Machines
MHG – Marine Harvest Group
ADM – Archer-Daniels-Midland Company

En aksje som irriterer meg er BDI.TO.
Her har jeg ganske enkelt klart å overse at de fra neste måned av kutter i utbyttet – det halveres, faktisk! Kutt i utbyttet er jo et salgskriterium for meg, men av diverse grunner så jeg dessverre ikke dette før aksjen hadde tatt ut verdiminskingen, og kursen har stabilisert seg på –  ca halve prisen av hva jeg kjøpte den for.
At jeg da nå likevel velger å beholde den er pga utbyttet er jo fortsatt ikke lavt. Men lærdommen blir at jeg nok kommer til å være forsiktig med aksjer på den canadiske børsen. Jeg har ikke bestandig all verdens tid til å sjekke, og derfor bruker jeg Seeking Aplha til å følge med på sånne ting. Seeking Alpha fanger dog ikke opp Canada….

En kommentar om “Utbytteoppdatering – November 2015

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s