Kjøp – The Bank of Nova Scotia

buy4Så var det på tide med en ny handel.
Banksystemet i Canada er ansett å være en av de sikreste i verden. Siden 2010 har det konsekvent vært rangert som verdens største enkelt banksystem av World Economic Forum.
Som alle andre finansinstitusjoner frøs også mange av de canadiske bankene utbyttene sine under finanskrisen, men de aller fleste bankene har nå en ganske høy utbyttesutbetaling, og – de øker det årlig. Blant Canadas største bankene er Royal Bank of Canada, Toronto Dominion Bank og – mitt kjøp: Bank of Nova Scotia

The Bank of Novia Scotia er Canadas 3. største bank og er grunnlagt helt tilbake til 1832. Hovedkontoret ligger i Toronto og de har avdelinger og kontorer i 55 land over hele Nord-Amerika, Latin- og Mellom-Amerika, Karibia og Asia.
Canadiske banker betaler per i dag ikke like mye utbytte som mange norske banker, men – så var det dette med kontinuitet i økning av utbyttesutbetalingene da. De fleste bankene har økt utbyttet sitt mellom med 5-10% hvert år siden finanskrisen.

Noen tørre tall ved handelen:

  • P/E: 9,6
  • Payout-ratio: 50,8%
  • 10-year revenue growth: 8,93%
  • 10-year EPS growth: 11,33%
  • Annual Dividend Yield: 4,5%

Jeg har jo som en strategi å finne selskaper som betaler utbytte hvert kvartal, men også finne selskaper som betaler til forskjellige måneder. Dette for å spre utbetalingene over hele året, for å lage en jamn strøm av utbetalinger hver måned og for å holde motivasjon
Hovedfokuset mitt frem mot neste handel blir å finne selskap som har utbetalinger i månedene Januar, April, Juli, Oktober.

Jeg kjøpte 25 akjser til en kurs 46.80 og med denne handelen øker jeg mitt årlige utbytte med 52,75 USD….

En kommentar om “Kjøp – The Bank of Nova Scotia

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s