Kjøp – Emerson Electric Co.

buy4Så ble det en handel til i November.
En sektor jeg ikke har vært spesielt investert i er industri-sektoren. Det har jo mye med at det siste årets nedgang i oljeindustrien, også påvirker mange industrier utenfor energibransjen. Men – målsetningen min er jo å være diversifisert i flest mulige sektorer, og en aksje jeg egentlig har gått og tittet på en lang tid, er Emerson Electric Co.

Emerson Electric Company er et amerikansk selskap som produserer elektriske artikler, telekommunikasjonsutstyr, lagerutstyr, klimaløsninger, verktøy og motordeler. Selskapet ble etablert helt tilbake i 1890 og har om lag 140 000 ansatte i 150 land.
Emerson Electric organiserer sin virksomhet i 5 segmenter:

 • Process Management – leverer produkter og tjenester for å hjelpe virksomheter til å kontrollere, regulere, operere, måle og analysere produksjons eller automatiseringsprosessene
 • Industrial Automation – kraftproduksjon, strømkvalitet, kraftoverføring, væske-automasjon, robotmaskiner, rengjøringsprodukter, med mer.
 • Network Power – beskytter og optimaliserer strømforsyning for kritisk infrastruktur som datasentre, kommunikasjonsnett, helsevesen, og industrianlegg.
 • Climate Technologies – verdensledende leverandør av oppvarming, ventilasjon, klimaanlegg og kjøleprodukter for kommersielle, bolig og industrielle applikasjoner. Segmentet opererer under en rekke merkenavn inkludert Emerson, Browning, Copeland, Dixell, og White-Rodgers.
 • Commercial & Residential Solutions – produserer apparater, lagringsprodukter, og verktøy for boliger og kommersielle kunder. Segmentet opererer under flere merkenavn.

Emerson Electric Co drar fordeler av å være en av de aller største firmaene i sitt slag med 230 fabrikker spredt over hele verden. Ca 40% av selskapets virksomhet kommer fra s.k. «Emerging Markets». Samtidig så er vel dette en av de store grunnene til at selskapet har hatt litt «motvind» det siste året. Aksjekursen har falt i takt med at USD har styrket seg, det samme med inntjeningen. Økningen i utbyttet er langt ifra på samme nivå som tidligere.
Ledelsens plan er å fokusere på sine to beste forretningsområder: Industri Automation (automasjonsløsninger) og Commercial & Residential Solutions. Resten planlegges å deles opp eller selges ut. Et slikt salg vil frigjøre nye kontanter og et hint om hvordan ledelsen vil fordele disse ble gitt i selskapets presentasjon av rsultatet for 4. kvartal. Her ser det ut til at det finnes planer om å gjøre betydelige oppkjøp:

increased level of evaluation and acquisition of key strategic assets

Emerson Electric har vist seg å være meget aksjonærvennlig. I tillegg til selskapets 59 år med økte utbytter, har selskapet også kjøpt tilbake utestående aksjer med et snitt på 1,8% hvert år de siste ti årene. Det årlige utbyttet ligger i dag på ca 3,8%.
Basert på historiske utbytter og selskapets tilbakekjøpspolitikk, tror jeg derfor at selskapet vil fortsette på en aksjonærvennlig måte så fort ledelsen har løst de kortsiktige utfordringene.
For selvom det er betydelige utfordringer på kort sikt – sterkere US-Dollar, nedbremsing av veksten i fremvoksende markeder, lav oljepris – så vil selskapets langsiktige vekstutsikter være lyse. Den årlige veksten i EPS vil antagelig ligge på ca 8,5% pr år og med en mer strømlinjeformet drift, er det ingen grunn for at ikke Emerson Electric bør vokse like raskt over det neste tiåret som det har gjort det siste ti.

Noen tørre tall ved handelen:

 • P/E: 12,55
 • Payout-ratio: 46,93
 • 10-year EPS growth: 8,91%
 • 10-year dividend growth: 8,1%
 • Annual Dividend Yield: 3,78%
 • Dividend increase: 58

Jeg kjøpte 25 akjser til en kurs 50.01 og med denne handelen øker jeg mitt årlige utbytte med 47,50 USD….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s