Utbytteoppdatering – Juni 2021

Tiden er inne for å avsløre de «gigantiske beløpene» av inngående utbytter.
investment-320x202Juni måneds utbytter:

  • MAIN: 15,38 NOK
  • LSG: 88,00 NOK
  • MOWI: 24,64 NOK

Totalt Juni:
128,02  NOK
Totalt 2021:
3 028,00 NOK

Om vi da setter det opp i en tabell, så får vi:

Utbytte0621
Totalt 3 028 NOK i utbytter hittil i år.

Jeg leste et innlegg på Shareville som fikk meg til å tenke litt.
«Hva ser dere som et respektabel beløp å starte med for oss dødelige for å kunne få ok utbytter og bygge på videre? Er 1 mill ok og hadde dere delt det på 10 selskaper med 100k hver eller hvordan tenker dere er best fordeling?»
Oooops.
Jeg er tydeligvis INGEN vanlig dødelig – for 1 Mill – det er jeg langt unna å ha på konto eller ha råd til å sette av til investering og sparing.
Men om 1 mill er «vanlig» – er det da noen vits å drive med dette?
Det er helt sikkert latterlige summer jeg kommer med her. 130 kroner i utbytter…. 287 kroner….. det meste jeg noen gang har fått i utbytte på en måned er 3620 kroner.

I så måtte er jeg en fattiglapp – det er bare å innse det.
Jeg er også over 50 år, så jeg kommer aldri til å kunne leve av investeringene her. Det er jeg også fullstendig klar over.
Hva er det da vitsen? Hvorfor holder jeg på?

Jeg vet vel egentlig ikke. Ihvertfall ikke om jeg er nødt til å gi en forklaring som aksepteres innenfor kategorien «vanlige folk».
Har vanlige folk en mill å sette til side? Jeg tror ikke det jeg.
Jeg mistenker på ingen måte at uttalelsen er ondsinnet ment heller. Den kommer fra denne personens ståsted, og med sikte oppover.
Men jeg tror også at den typen uttalelse kan få de som er lengre ned – det vil si sånne som meg – til å tenke «Æh – det er sånne summer som skal til så det er ingen vits å starte med investeringer likevel».
Det at jeg tror den summen ikke er vanlig er vel det som gjør at jeg holder på med dette . For det ER vits. Og kanskje spesielt for folk som er på samme nivå som meg, med mye mindre marginer og investeringsmuligheter. For oss er det viktig å faktisk spare langsiktig og dermed gradvis øke investeringene.
Dette er ikke noe VM hvor man skal slå andre. Min vinkling er at det er personlighetsutvikling og man skal hele tiden sammenligne med seg selv.
Jeg har tro på at en slik strategi er lønnsom i lengden, og jeg håper å bidra til å inspirere andre – kanskje fremst av alt mine barn og nevøer/nieser, til å begynne tidlig og la rentes rente effekten få full sjanse til å bedre på sparingen.
Hent inspirasjon fra andre. Se at andre lykkes og hvordan de gjør det, men ta det hele tiden ned til ditt eget nivå og se ikke summene.
«Tenk på prosenten, Helge!» sa Sven Melander til Jon Skolmen i Nöjesmasakern på SVT humor. Det er noe sant i det….

Hva har skjedd i Juni og hva skjer videre fremover?
buy4Siden AT&T ble solgt, så har jeg jo flagget at jeg kikket på andre aksjer i telekom-sektoren. 
Både Verizon og Telenor ligger nå på min overvåkningsliste, mens AT&T er helt borte.
Jeg har nok ikke kunnskaper nok til å gå inn å sette det ene opp mot hverandre. Det må jeg overlate til andre.
Det er vel en av grunnene til at jeg abonnerer på noen nett-tjenester – som Börsdata, TradingView og Stockopedia. Samt Morningstar.com for å hente ut noen tall.
Når jeg da kjører disse i en liten sammenligningsmodell, så mener jeg selv at jeg gjør det beste ut av mine kunnskaper – og dermed kan gjøre en veloverveid handel. Denne måneden har jeg derfor valgt å ta inn Telenor i porteføljen:
TEL
Tror ikke jeg trenger å gå inn på all verdens analyser om dette selskapet.
De surrer det til i Asia, de gjør noe bra, noe dårlig. Som Telia og som alle andre telefonselskaper. Her går jeg rett og slett for det trygge og balansering av porteføljen. Tenkemåten «Hva er sjansen for at Telenor går konkurs?», osv – og så takker jeg og tar i mot de 5-6% med årlig utbytte på veien. Min målsetning er at på sikt så skal mine investeringer gi en 5-7% utbytte på investert beløp, så her er Telenor allerede innenfor.
Som tungen på vektskålen for at det ble Telenor nå, er at de har høyere utbytte per i dag en Verizon. Verizon har også marginalt lavere økning av utbytte de siste årene, og når jeg lar Stockopedia gjøre det fundamentale for meg, så går det så vidt til TEL’s fordel

Noen stor handel ble det dog ikke. Det var dette med «vanlig dødlig» og «sparerate».
Jeg sparer! Og dermed så handlet jeg for sparebeløpet mitt….. + litt til som tilfedigvis befant seg på konto. Litt utbytter osv….
Kalde tall ved kjøp:
Antall aksjer – 25
Kurs – 145,00 per aksje
P/E – 15,85
Dividend Yield: 6,15 %
Dividend / FCF = 37,8%

Fremover så skjer det ikke mye
Det blir nok ikke noen ny handel før etter lønn i August, så beløpet jeg setter av i Juli, spares til det. 
Imens kikker jeg på noen nye selskap (Kindered? HM? WBA? Kitron? Cisco?), eller om jeg skal vekte meg opp i noe eksisterende

En kommentar om “Utbytteoppdatering – Juni 2021

  1. Jeg tviler på at 1 million eller mer på konto er noe folk flest tenker er vanlig å ha. Men det er svært oppnåelig mener jeg hvis man er villig til å jobbe ekstravakter og overtid. Selv har jeg de siste 10 årene fått klart å bygge meg opp en portefølje på ca 1,3 millioner investert i fond og aksjer fordi jeg konsekvent lever under evne. Jeg jobber i helsevesenet og har ingen høyskole, så lønnen er ikke verdens beste. Men jeg har ofret mye tid for å komme dit jeg er. Jeg blir 35 i år og tenker jeg skal holde på slik som dette hvertfall noen år til før jeg begynner å roe litt ned. Jeg har ingen barn og det hjelper såklart på. Det viktigste tenker jeg er å begynne og gjøre en oppveining for hva som betyr noe nå, vs friheten til å gjøre mer senere. Et sted der i mellom ligger spareraten 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s