Utbytteoppdatering – 2021

2021 er historie for en stund tilbake. Men jeg har ikke helt fulgt med her. Vanligvis bruker jeg å skrive litt om året som har gått, mens jeg ser på nyttårshopprennet. Kan jeg bruke unnskyldningen at det ikke gikk på NRK 1 i år?

utvikling2Hva er så resultatet?
Totalt har jeg mottatt 4 554,76 kroner i utbytte i 2021 – og det er 20 aksjer som har gitt meg et utbytte.  Ikke all verdens sum, selvfølgelig – men alt er jo relatert til hva man regner ifra. Om jeg ser på total verdi 31/12-21 så er det så vidt over 3% i utbytte.
Bra eller ikke skal være usagt, men jeg har som målsetning for 2022 å motta 3,5% utbytte av total porteføljeverdi 31/12-2021 – det vil si 5 534 NOK. Om jeg når det målet, er det en økning av utbyttene med 21,5% fra 2021.
Denne økningen kommer selvfølgelig av at jeg hele tiden forsøker å velge aksjekjøpene mine til store og stabile selskaper – som kanskje er litt lavt vurdert – samt at noen selskaper skal øke sine utbytter hvert år.
Men det som kanskje er mest «morsomt» er å se økningen i utbetaling fra år til år og at sparing i form av investering – det nytter.

Utbytter

sellJeg har gjort en del utskiftninger i porteføljesammensetningen også.
ABG er solgt helt ut pga høy verdering og sikring av gevinst. Den er dog ikke fjernet fra listen min, og vil nok komme tilbake i porteføljen.
Jeg har også solgt meg ut av ISLAX – sikring av gevinst der også – men vil nok inn igjen på fiskeoppdrett på Island – og da spesielt selskaper med norske hovedeiere. Det er det jo etter hvert en del av og jeg følger med stor interesse Mowi‘s bud på NTS – og dermed IFISH og AFISH. Det er dog mulig at jeg for diversifiseringens skyld går inn i ISLAX igjen, for å ta del av Salmar’s business-modell. Den har jo ikke slått direkte feil i Norge, akkurat. Mowi har jeg jo en del i.
Jeg har også solgt meg ut av LSG – men hele summen er re-investert i AUSS. Dette er rett og slett et bet på at det er større oppside her og at en oppgang i LSG likevel vil synes i AUSS.
Andre selskaper jeg har solgt meg ut av i andre halvår 2021 er Loomis, Ocean Yield (OCY), North Media (NORTHM) og Nilörngruppen (NIL-B).

buy4På innkjøpssiden, så har det for det både handlet om å kjøpe mer av selskaper jeg allerede er investert i når prisen har sett «rimelig» ut og dermed få mer i utbytte. Telenor og Main Street er eksempler på det. Men jeg har også gått inn i BASF (BAS), Golden Ocean (GOGL) og Walgreen Boots Alliance (WBA). Foruten Golden Ocean, så er det trauste utbyttes-aksjer med andre ord. Samt da Austevoll Seafood (AUSS) som jeg nevnte.

Slik 2022 har startet, så ser det ut til å bli et veldig volatilt år. Sammen med at den månedlige handels-strategien gir en veldig høy kostnad i form av kurtasje, vil jeg prøve å gå over til å kun gjøre 4-5 handler i løpet av året. Sparingen er den samme hver måned, men jeg vil la pengene fra sparing og utbytter stå på konto og gjøre kjøp hvert kvartal istedenfor. Det betyr jo da at hver handel vil ha mer å si for porteføljesammensetningen og at jeg må følge mer med på hvilke selskap jeg velger å gå inn i.

Kanskje vil jeg også bli flinkere til å oppdatere bloggen…. hvem vet? 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s