Utbytteoppdatering – November 2016

Årets nest siste oppdatering av utbyttesporteføljen. Naturlig nok blir det litt mindre fokus på denne en liten tid fremover nå som tradingporteføljen er oppe og går, men porteføljen har på en måte kommet inn i det siget som den var ment å komme i – det går liksom litt av seg selv her.
Vi kjører i gang.

November måneds utbytter:

  • investment-320x202AAPL: 69,10 NOK
  • ABBV: 114,52 NOK
  • ATEA: 133,25 NOK
  • MAIN: 31,96 NOK
  • OCY: 138,42 NOK
  • SDIV: 64,45 NOK
  • T: 63,41 NOK
  • TD: 132,37 NOK

Totalt November:
747,48  NOK
Totalt 2016:
6 656,11 NOK
(62,71% av målsetting)

Jeg må innrømme at jeg har vært litt spent på resultatet denne måneden, men – jeg klarte altså å gå over fjoråret, selv om det var med veldig liten margin – kun 32,22 NOK. Men igjen, det er fremgangen som teller og nå skal jeg snart være ajour med da jeg begynte å selge ut av porteføljen på starten av 2016. Det vil igjen si at om jeg har valgt de riktige aksjene, så vil det kun bli fremgang i hver enkelt måned fremover, siden disse utbyttene gradvis økes fra år til år…

Den totale verdien av porteføljen passerte nylig 200 000 og det var i forbindelse med dette jeg bestemte meg for å starte opp traderporteføljen. Markedet har fortsatt forholdsvise store svingninger, så – det er kanskje riktig å starte denne nå?

Tanken med disse to porteføljene er at sparing og pengeforbruk skal være på samme nivå som tidligere. Men i steden for å kun tanke opp i utbytteporteføljen, så vil jeg nå gradvis fylle opp traderporteføljen til at den klarer 6 aksjer. I min test så holdt det med 60 000 i denne porteføljen. Deretter så går jeg tilbake til å spare i utbyttesporteføljen, mens traderporteføljen får «spare seg selv» for å bli større…. da vil også beløpene etter hvert øke, men det betinger jo at det går som antatt 🙂

Desember – hva byr så den på?
Jeg noterte meg med glede at Aker BP skal begynne å betale utbytter fra og med nå. En hundrings ekstra her denne måneden, altså.
Videre så er det traderporteføljen som vil bli prioritert, og jeg tror at den nesten vil nå nivået på 60k i Januar. Derfor blir det ikke så mye shopping på utbyttesiden.
Er det dumt, tro?
Eller vil det bli en liten rekyl av den positive Trumpet-effekten på nyåret i USA?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s