Utbytteoppdatering – Q1 – 2022

For å få litt kontinuitet i dette, så må jeg vel kunne klare å lage en oppdatering hvert kvartal i det minste.
Ellers gir dette liten mening.

utvikling2Om det er noen som har fulgt litt med på bloggen her, så har jeg holdt på en god stund – men jeg har begynt om igjen noen ganger også. Ikke bare på bloggen, men også i investeringer. Grunnen er enkelt og greit at jeg har tatt ut penger fra investeringer for å sette de inn i annet. Som bil og eget firma, blant annet.
Det betyr jo også at om man sammenligner min portefølje med andre som startet omtrent samtidig som meg – så ligger den totale porteføljeverdien LANGT etter i størrelse. Man kan i hvert fall si at jeg begynner å bli vant til å starte!
Med min type av sparing – med et såpass beskjedent beløp som 3-4000 i måneden totalt – så tar det også lang tid før resultatene begynner og vises. Opp til 100 000 i porteføljeverdi går det tregt – det er rett og slett en tålmodighetsprøve og man tenker kanskje ofte om det er noen vits å holde på med dette i det hele tatt.
I dag er verdien på ca 180 000, hvorav 165 000 er i aksjer – resterende i fond. Og jeg må si at det er først her jeg egentlig begynner å merke at «ting skjer». Det er jo selvfølgelig pga utbyttene og at posisjonene jeg har samlet på meg begynner å få litt størrelse. Det er ikke KUN egne innskudd som øker totalverdien lenger, og  dermed merker man innimellom at «oj – dette 10 000-intervallet gikk fort!».
Fort er et relativt begrep, men likevel – det merkes.

Utbytte - q1-2022

Første kvartal ga meg altså 2 042 NOK i utbytter. Jeg har da også trukket i fra kildeskatten på amerikanske utbytter. Det er 808 kroner mer enn i fjor, og det er her det er artig med SMÅ porteføljer…. det er en økning på intet mindre enn 88,3 % !! – men sånn kommer det jo ikke til å bli utover. Målsetningen for 2022 er et totalt utbytte på 5 533 kroner, og det kommer i hvert fall ikke til å bli noe problem

buy4Hvilke endringer har jeg da gjort siden nyttår?
Siden jeg har bestemt meg for å handle færre ganger – men med høyere sum hver gang – så er det ikke all verdens endringer.
Men ABG Sundal Collier er tilbake. Det var vel varslet.
Vet ikke om er det er for tidlig i forhold til hva jeg så for meg ved salget i November. Men utbytteprosenten på denne er såpass god, så jeg valgte å kjøpe inn til kurs 8,71. Yield er på denne summen er 11,48% – så det lar jeg passe akkurat inn i porteføljen 🙂
Denne gangen vil jeg nok bare la denne posisjonen stå, og heller handle meg mer opp om kursen korrigerer nedover. ABG er en trygg utbytte-betaler!

sellDen siste tiden har også Equinor (EQNR) gått som ei kule, så når verdien i denne aksjen hadde doblet seg fra innkjøp, så bestemte jeg meg for å selge ut halve beholdningen. For å sikre gevinst, men også for å sette pengene i noe annet. Oppsiden på Equinor er ikke all verden fra i dag, og utbyttene er heller ikke direkte enorme. Derfor solgte jeg.
Jeg hadde noen runder med meg selv om hvor investeringen skulle dyttes inn. MMM ligger under historisk snitt, men usikker  pga kommende rettsaker om ørebeskyttelse. BMW og Volvo ser interessante ut, men – blir energikrisen langvarig? Kemira – er en «usexy» aksje med fin utbytteshistorikk, og innenfor et spennende segment.
Men – jeg valgte å handle meg opp i DNB istedenfor. Banker generelt sett vil dra nytte av fremtidige rentenivå – og på dette nivået er det 4,54% utbytte. Det ble utslagsgivende, og så håper jeg ikke at Kemira, BMW eller 3M beveger seg så altfor mye til neste handel – det er i slutten av juni.

Så – da trekker jeg meg tilbake og ser frem i mot 3 fine utbyttes-måneder.

2 kommentarer om “Utbytteoppdatering – Q1 – 2022

 1. Det er gøy og motvirende med utbytte. Spesielt når det begynner å faktisk bli noen summer av det. Jeg merker at jeg blir mye gladere når jeg får utbytter fra n deorske selskaper enn de amerikanske siden de ofte er større pga gjerne en eller to årlige utbetalinger istedenfor kvartalsvise. Jeg har som deg DNB, ABG Sunndal collier og equinor, samt mange andre norske. Har utelukkende norske nå.synes de er lettere å forholde seg til enn amerikanske selskaper siden jeg slipper å ta stilling til valuta og kildeskatt. Har du vurdert noen selskaper innen shipping? Veldig volatilt, men ekstremt gode utbytter når det er gode tider. Ser frem til neste rapport 🙂

  Liker

  1. Hei hei – og takk for melding 🙂
   Jeg har valgt å spre meg litt til både svenske, danske, finske, tyske og amerikanske selskaper i tillegg til norske. Jeg har egentlig ikke regnet på «smart / ikke smart» opp i mot kildeskatt osv, men siden beløpene er forholdsvis små så tar jeg det rett og slett som erfaring og læring. Også med hvordan man fører dette opp og trekker i fra på skatteseddelen. Derfor har jeg også valgt vanlig aksje/fondskonto for de amerikanske, istedenfor Zero. De endrer regler så ofte 🙂
   Jeg har en posisjon i Golden Ocean. Den kommer til å ligge der en stund og produsere litt utbytte. Jeg er klar over at dette er volatilt og at utbyttene kanskje ikke er stabile hele tiden, men som du sier – i gode tider, så kommer det mye utbytte. Siden jeg er langsiktig så tenker jeg at jeg kommer til å øke posisjonen i GOGL når de IKKE betaler utbytter – for da regner jeg med at kursen er lav også 🙂
   På den måten håper jeg at det jeg får i retur i gode sykluser, oppveier volatiliteten. Men de kommer aldri til å utgjøre en stor andel av porteføljen.

   Lykke til! 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s