Utbytteoppdatering – Mai 2021

Så skal jeg nok en gang prøve å skrive litt om hva denne måneden har gitt av inntekter og handlemuligheter. Mulig jeg er litt «småcrazy» i hodet, men – jeg synes faktisk det er litt morsomt å se pengene – om ikke renne inn på kontoen i løpet av måneden, så ihvertfall småsiple litt?
Og – kanskje det morsomste er at det sipler mer og mer for hver gang…

investment-320x202Mai måneds utbytter:

 • SBO: 477,00 NOK
 • AKRBP: 87,93 NOK
 • NWG: 245,43 NOK
 • ELEC: 204,77 NOK
 • OCY: 49,15 NOK
 • LOOMIS: 71,56 NOK
 • ABBV: 42,92 NOK
 • T: 38,94 NOK
 • NIL B: 98,88 NOK
 • RWEG: 76,48 NOK
 • EQNR: 50,53 NOK

Totalt Mai:
1 458,76  NOK
Totalt 2021:
2 899,98 NOK

Generelt så bruker Mai være en god måned med utbytter. Og selv om årets versjon ikke er den helt store, så er det alltid artig å våkne til disse meldingene på morgenen om at et eller annet firma har sett seg bryet verdt til å overføre noen kroner til deg i løpet av natta. Det skal de ikke slutte med.
Utbyttehistorikken ser da slik ut:

Utbytte0521
Totalt 2900 NOK i utbytter hittil. Må være fornøyd med det siden mange selskaper stilte inn utbytter i fjor og har valgt å redusere i år. Dessuten – det jeg sammenligner meg mest med er hvordan ting var i fjor. Og den rekka er liksom ikke så vanskelig å gjøre det bedre enn… 
Erfaringer fra tidligere år sier også at «det er nå det begynner å rulle». Hva menes med det?

Når man sparer et beskjedent beløp hver måned – som jeg gjør – så kan det virke veldig seigt i starten. Nesten som et blodslit å nå de første 100 000. Men beløpet akkumuleres jo hele tiden, og når man vipper over den grensen, og samtidig fortsetter med den lille sparingen man har, så merker man faktisk at farten økes. Det samme ser man på andre slike milepæler oppover.  
Og det er det som gjør dette litt interessant for meg. Jeg trenger faktisk den lille vitamininnsprøytningen det er å se at det hele tiden sipler inn en krone her og der.

Hva skjer så fremover?
Vel – det er vel ikke feil å si at vi er nærmere enn topp enn en bunn. 
I de modellene jeg følger, så er det ikke mye som utpeker seg som billig om dagen, ihvertfall. Jeg vil nok erstatte AT&T på sikt. I porteføljen så blir det kanskje med Telenor?  Om det skjer nå, eller om jeg kjøper meg mer opp i et selskap jeg allerede eier, vet jeg ikke enda. Telenor har ihvertfall ikke gått like mye som andre selskap og sektorer det siste året. Men det er det jo også en grunn til. Og så er det spørsmål om man skal nøye seg med de 6-6,5% i utbytte der, mens man jager etter litt mer oppside et annet sted. Balansen mellom utbytter og kursoppgang….

På watch-listen, der jeg har 70 selskap dullet inn i en del formler og sammenligninger,  har jeg ikke funnet noen erstatter for AT&T  enda. Jeg er usikker på om det blir et Amerikansk eller Europeisk. Skulle gjerne vært litt mer eksponert mot Danmark og Finland, men – da må det leses mer opp her. 
Jeg fikk med meg en del oppgang i Pandora – før jeg solgte den. North Media har også vært en god aksje for meg. Men på grunn av liten likviditet så misset den store oppturen i Matas. Den begynner å snart ha doblet seg etter at jeg «siklet på den». Men sånn er situasjonen når det ikke alltid er penger på bok. En må bare finne lignende turer.

Den andre jeg ikke har funnet en avløser til på watch-listen er SFL. Så jeg er ikke helt låst til de 70 selskapene på listen. De evalueres hele tiden.
Som man kan se av mange bilder jeg legger ut her, så er jeg litt fornøyd med verktøyet Stockopedia – og spesielt den avkastningen de har på sine NAPS-porteføljer. Jeg bruker ofte den screeningen til å finne nye ideer som jeg setter opp mot de som allerede er i listen min. 

Mer om det en annen gang kanskje? For nå – holder det for denne gang 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s