Kjøp – AbbVie Inc.

buy4Så var vi der igjen – hvor man både gjør ting man ikke kan – og litt hva man kan…
Min strategi er å kjøpe meg inn i aksjemarkedet etter «toe-dipping»-prinsippet. Altså med mindre posisjoner – hver annen måned. Cost-avarage kaller vel de fleste dette, og jeg skal forsøke å forklare hva det er som gjør at jeg velger å gå inn i akkurat denne aksjen og hvorfor jeg velger å gjøre det akkurat nå.

Etter å ha solgt meg ut av AT & T tidligere denne uka, så har jeg nå valgt å kjøpe meg opp i AbbVie Inc.

logo_abbvie

AbbVie Inc. er altså et selskap jeg har hatt i porteføljen en stund. Første gangen jeg kjøpte meg inn var i Februar 2016 og begrunnelsen kan du lese i dette innlegget. Akkurat som den gangen stod jeg i valget mellom AbbVie og Amgen. Og akkurat som i 2016 er det yielden som er utslagsgivende – og igjen til ABBV’s fordel. For hva har skjedd på de 5 årene siden sist sammenligning?
AbbAmgnGrafen over viser kursutviklingen disse årene. AMGN har gått 62,17% mens ABBV har gått 90,36%. Dette alene burde kanskje talt til AMGN’s fordel, for mens ABBV har gått litt opp og ned – og opp, så har AMGN en mye mer stabil økning. 
Mye av dette har for ABBV sin del skyltes usikkerheten med Humira. Som jeg nevnte så er patentet på denne medisinen på vei ut – og hvordan vil de takle det?
Fra å stå for ca 60% av inntektene i 2018, står nå salget fra Humira for ca 43%. 
Samtidig så øker inntektene fra andre medisiner, slik at selskapet til stadighet gjør seg mindre avhengig av Humira.
Dette kommer dog ikke helt uten bivirkninger da ABBV har tatt på seg en betydelig andel gjeld de siste årene. Både i utvikling av nye medisiner, men også i oppkjøp. Dette kan kanskje vise seg å være et problem for ABBV i fremtiden, men ut i fra hva jeg kan lese av kontantstrøm og gjeld de neste årene, så er det likevel ikke helt krise. Dette skal de håndtere og i mine øyne så viser ledelsen et godt lederskap, med å fjerne seg fra risikoen som har vært knyttet opp til å ha et veldig sterkt varemerke og heller diversifisere seg. OK – det koster litt her og nå, men det virker ikke som om de har gått helt av støvleskaftene.

I mitt forrige innlegg så var den årlige økningen av utbytte også et tema. Der  kunne AMGN vise til en bedre årlig økning, men dette har endret seg.
Jeg har den senere tiden ofte hentet fra Stockopedia (og om noen har lyst til å sjekke dette ut, kan dere gjerne bruke denne linken. Da faller det litt tilbake på meg 🙂 ) 
Sammenligner man AMGN og ABBV der så ser vi at de 3 siste årene så har ABBV gjort det bedre både på salg og utbytte, men dårligere på inntjening

Fullstending oversikt over AbbVie under.
Som sagt så er bildene hentet fra Stockopedia. 
Jeg synes dette – sammen med Børsdata.se – er et fantastisk verktøy å bruke i utvalgsprosessen. Det er mye lærerikt og man kan enkelt sammeligne to eller flere selskap. 
Det koster litt – men om man skal drive litt reklame og «valgkamp» så er det litt rabatter å få. Både for deg og meg – om man klikker på referal-linken.
Utover det har jeg ingen forhold eller noe til Stockopedia. Bare synes det er et artig verktøy

ABBV2Kalde tall ved kjøp:
P/E – 8,9
Dividend Yield: 4,47%
Dividend / FCF = 47,2%

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s