Kjøp – RWE AG (a long shot)

buy4Min investeringsstrategi er mer en sparingsstrategi.
Det betyr at jeg sparer et fast beløp hver måned som jeg så plasserer i utvalgte fond og aksjer.
Dermed så blir det ikke noe gigantbeløp man går inn med hver måned, men – gammel som jeg er, så må jeg også tenke litt defensivt og sørge for at det ikke blir gambling av det hele. Når man snart er 55, så er det ikke så mange år å ta igjen tapte penger på. 
I mine ører, så er det også en form for risikovurdering.
Så – hva investerer man så i – når børsene går og har gått så mye som de allerede har gjort?

Jeg må innrømme at dagens kjøp er i kategorien «defensiv plassering»,  og jeg har i dag fylt på med den tyske energileverandøren – RWE AG:

RWE

RWE AG (RWE.DE) er et holdingselskap basert i Tyskland. Selskapet er engasjert i produksjon, overføring, distribusjon og handel med elektrisitet og gass – altså såkalt «Utilities». Virksomheten er delt inn i tre segmenter: Lignite & Nuclear, European Power and Supply & Trading.
Segmentet Lignite & Nuclear – fokuserer på kraftproduksjon i Tyskland ved bruk av brunkull og kjernekraft.
European Power – inkluderer kraftproduksjon i Tyskland, Storbritannia, Nederland og Belgia ved bruk av gass- og kullkraftverk.
Supply & Trading segmentet – handel med elektrisitet, naturgass, kull, olje, karbondioksidsertifikater og biomasser.

Så hvorfor RWE – og ikke et annet Utility-selskap i Europa?
De største konkurrentene lengre ned i Europa leverer på lik linje med finske Fortum høyere yield ifm utbytte. Og – dette er jo utvilsomt en hedge mot svingninger i markedet.
Vel – her må jeg innrømme at jeg er litt følge bjellesauen.
I strategien min så er det et ønske om å være eksponert i de fleste sektorer – så et Utility-selskap skulle jeg ha inn.
Men hvorfor RWE og ikke Fortum E.On eller Fjordkraft for den delen?
Første gang jeg hørte om RWE var i en podcast med J P Sissener hvor han pratet varmt om dette selskapet. At de er en omstilling fra «grå» energi  – til og med temmelig mørk og nesten svart energi, og over til mer grønn energi. Det gjør de garantert i de andre selskapene også. Fundamentalt – så er jeg heller ikke i stand til å se de aller største forskjellene, og i tillegg så har RWE bare halvparten av utbyttes-yield i forhold til konkurrentene.
Likevel – så er det et par faktorer. Og jeg er enig at her tar jeg et «a long shot bet».

For det første – om man ser utviklingen de siste 5 årene så ligger dagens kurs i nedre del av trendkanalen – en trendkanal som er stigende! 
RWE1
RWE2E.on, Fortum og andre konkurrenter har en mer sidelengs utvikling i samme periode.
RSI er temmelig lav – ca 43 – og når da bilde nummer to som er fra Stockopedia viser et momentum-rank på 9 – så tilsier det at aksjen ikke er spesielt populær om dagen. Så om Mr JP Sissener har noen egenintresse av å prate opp kursen? Njæ – det tror jeg ikke noe på.
Til det er både han og publikum han sa dette til, altfor lite til å kunne presse kursen opp i et slikt stort selskap.

En annen ting som fikk meg til å velge RWE foran de andre er utviklingen i utbyttet.
Mens konkurrentene ligger på mellom 1,5-2,5 % vekst i utbytte de siste årene – altså omtrent som inflasjonen – så har RWE en økning på rundt 6%.
Dermed så er jeg der da – at dette skal være et defensivt valg når alt annet er dyrt. Og så håper jeg at denne inngangsverdien skal være gunstig på lang sikt. Både med tanke på kursutvikling, men også yield. Om 5-10 år

Vi får se om det ikke kan bli et lite kjøp til denne måneden, vel.
Det har kommet inn noe utbytter i løpet av måneden som gjør at det åpnes opp for ytterligere handel…..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s