nytt forsøk?

utvikling2Det er ikke sikkert jeg skal satse på «Blogging» som eneste inntektskilde.
Antagelig vil inntekten fra det være såpass lav at jeg ville holdt egen kroppsvekt langt under et medisinsk forsvarlig nivå.
Men – jeg gir liksom ikke opp helt heller.
Det er liksom noe ved dette som gjør at jeg ofte har lyst til å skrive litt. Kanskje er det mangel på sosial kontakt?

Forrige innlegg var for ganske nøyaktig 2 år siden. At det ikke har blitt skrevet så mye her på den tiden har litt å gjøre med at da jeg solgte meg ut – for det meste i hvertfall – så var det for å starte et eget firma.
Det har kostet en del penger, men fremfor alt masse tid. Tid som har gått ut over overskudd til annet.
Men fra høsten 2019, så tok jeg litt opp igjen dette med sparing og investering, selvom det er i litt mer beskjedne former enn tidligere.

Tid1Jeg har f.eks ikke så mye inntekt fra hobby som jeg hadde tidligere. Jeg setter dog av 4000 kroner i måneden som investeres på forskjellige måter.
Det kunne sikkert vært mer, men en av lærdommene jeg har tatt med meg herifra er at jeg hadde en ganske så hard investeringsprofil tidligere. Det medførte at jeg litt for ofte kom opp i en situasjon hvor jeg måtte selge av noe innehav når jeg fikk økonomiske overraskelser andre steder.
Det forsøker jeg nå å endre på ved å moderere meg litt på investeringene og heller samtidig bygge både bufferkonto og legge noe til side for oppgraderinger og vedlikehold av bolig.
En mer nyansert og balansert fremtoning der altså

Hva har da skjedd siden sist?
Egentlig så er det såpass mye at det ikke kan skrives om i et innlegg.
Jeg har de samme grunnleggende tankene når det gjelder investeringer, men ikke bare de aller største selskapene. Jeg har økt risikoen litt ved å også hente inspirasjon fra mindre selskaper – uten at det nødvendigvis går ut over kvaliteten.
Jeg holder fortsatt på det faktum at et selskap må betale utbytter for at det skal være interessant for meg. I hvert fall – «foreløpig». Jeg kan jo ikke garantere at jeg plutselig får et NEL-innfall/anfall igjen……

buy4Som et eksempel så er jo nå investert i både Nilörn-gruppen, Scanfil og Electra. Men jeg har også beholdt Equinor, gått inn i tyske RWE og hentet inn en posisjon i AT&T igjen. Så en blanding av store og små. Men alle betaler regelmessige utbytter. Det er liksom det grunnleggende.
Jeg har beholdt oversikten min på et par og 70 selskaper i forskjellige land som jeg justerer og oppdaterer foran hver handel. Men jeg har ingen tanker om å ha så mange selskap i porteføljene. Et sted mellom 20 og 30? Så bruker jeg de andre til å sjekke om sektor er rett, om selskap innenfor valgte sektor er rett – eller om det er noe som er modent for å skifte ut.

En liten periode mellom høsten 2019 og i dag, så har jeg også handlet hver måned. Fra og med nå, så er det endret til å være annenhver måned og heller gå inn med det dobbelte – altså 5000 kroner+ eventuelle utbytter.
Fond er fortsatt månedlig, og da 500 som fordeles på 14 utvalgte fond, og 1000 på Odin Horisont.
Foreløpig så er ODIN den som har lavest avkastning vil jeg mene….

Så får vi se da – om det er to år til neste innlegg. Eller om jeg kommer tilbake i slutten av denne måneden med en grundig forklaring til hvorfor jeg handlet den aksjen jeg gjorde. Jeg skal ikke være flink til å forutsi og time markedet, men at vi er nærmere enn topp enn å ha samme utvikling på resten av dette året enn fjoråret – det er vel ikke en farlig gjetning å ta.

April måneds utbytter:

  • ABG – 352,75
  • SCANFL – 157,13
  • MAIN – 15,49
  • Totalt NOK 525,37

En kommentar om “nytt forsøk?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s