Utbytteoppdatering – Januar 2017

Det er tid for første oppdatering for 2017.
Og det er bare å innse realitetene.
Trading – det passer bare ikke for meg. Får man ikke tid til å følge med, være på hugget når det skjer – ja så fungerer det bare ikke.
Gang på gang har jeg måtte sett at både kjøpsmuligheter og salgsituasjoner går ifra meg på grunn at man ikke er tilstede når man må.
Det er ikke dermed sagt at jeg kaster strategien min, men det passer bare ikke nå. Og jeg er nødt til å tilpasse måten jeg er i aksjemarkedet på. Noe annet vil være å kaste penger rundt meg.
Jeg må derfor bare godta at jeg er en investor – ikke en trader – og jeg satser igjen alt på utbyttesstrategien min.

investment-320x202Januar måneds utbytter:

  • BNS: 99,55 NOK
  • MAIN: 32,20 NOK
  • SDIV: 65,62 NOK
  • VTR: 125,05 NOK

Totalt Januar:
322,42  NOK
Totalt 2017:
322,42 NOK

Sammenlignet med tidligere år, så er det bare 2016 å sammenligne med, og da har jeg nesten en fordobling – 99%. Det er ikke de store summene man prater om enda, men strategien bygger jo helt rundt verdens åttende underverk: renters rente-effekten.

Tallene er det egentlig ikke så veldig mye mer å prate om. Bortsett fra at neste måned – Februar – er første måned med 2 år som tidligere sammenligningsgrunnlag. Da vil trender bli synlige.
Siden jeg nå har valgt å avslutte trading-strategien, så har det jo vært noen handler i januar. Tiden har jo ikke vært på min side, så derfor har det ikke heller ikke vært den vanlige oppdateringen per handel. Siden de ikke er med i videre satsing, så får vi ta en raskt oppsummering. Av salg så har jo da Archer, Avance Gas, BW LPG og Golden Ocean alle gått ut av porteføljene. Totalt så ble det et overskudd på 3720 kroner på disse 4 aksjepostene. Eller ca 8%. Ikke så helt ille, men – poff – borte nå. 🙂

boston-pizzaDet første innkjøpet i utbyttesporteføljen for i år, er tenkt på å styrke de jevne månedlige utbetalingene. Dette er en aksje man veldig ofte finner i andre utbyttesporteføljer – Bostons Pizza.

Boston Pizza er som navnet klart henspeiler på en kjede med franchise-pizza- og pastarestauranter over hele Nord-Amerika. Juni 2016 var det 374 forskjellige restauranter hvorav hovedparten er i Canada, men de har også restauranter i USA og noen i Mexico. Hovedkontoret ligger i Richmond og aksjen handles på Torontobørsen under ticker BPF-UN.TO
Aksjen er nok ikke spesielt billig når jeg går inn i den nå. De siste 52 ukers range spenner fra 16,26 – 23,45 CAD, men handles nå til en P/E på rett over 12, hvilket historisk sett ikke er høyt. Gjennomsnitlig PE de siste 5 år er hele 38,8, mens bransjens gjennomsnitt er på ca 25. Dermed er det kanskje ikke så ille likevel?
Hovedgrunnen til at jeg kjøper denne aksjen her og nå er helt klart utbyttene. Ved innkjøp så har aksjen en yield på 6,02% som kommer hver eneste måned. BPF har betalt måndtlige utbytter helt siden de kom på børs i 2002, og stort sett klart å øke utbyttene fra år til år (inntaket er en liten nedgang i 2010). Payout-Ratio er på 72,36%, hvilket er litt i høyeste laget etter min mage – men fortsatt ikke skremmende høyt. Som andre high-yield posisjoner jeg har, så er Yield on cost den viktigste faktoren på hvor lenge jeg sitter i en slik posisjon. Ser jeg at inflasjonen tar for mye ut av utbytteøkningene, så vil jeg også selge meg ut. Men – 6% utbetaling er verdt å ta med seg på veien…

Jeg kjøpte 100 akjser til 22,95 CAD, hvilket øker mitt årlige utbytte med 138 CAD årlig, eller ca 870 kroner.

En kommentar om “Utbytteoppdatering – Januar 2017

  1. Bra kjøp, og flott blogginnlegg som vanlig =)

    Har sett på denne aksjen i det siste jeg også. Skal ikke se bort ifra at den taes med etterhvert. Fin anledning nå.

    Liker

Legg igjen en kommentar