Målsetninger & strategi – 2017

profits-lean-leaderNå begynner jammen dette å bli en tradisjon også.
Igjen sitter jeg sofaen og har vært vitne til Nyttårskonserten fra Wien. Igjen har jeg valgt bort nyttårshopprenn fra Garmisch – på tross av at bys-barnet Tande ser ut til å gjøre det relativt greit. Det nye er vel at TV2 har rappet «Tour de Ski» fra NRK, men – det er vel sunt med noen skifter?
Og mens alt dette pågår, så skal jeg forsøke å gå igjennom oppnådde – og ikke oppnådde – målsetninger, samt lage en liten strategi for 2017.
På lik linje med «Tour de Ski» så har vel jeg også godt av noen skifter…?
Alle sånne årskavalkader inneholder jo en «hvordan gikk det nå da?». Så da starter jeg med det. Målsetningene jeg satte meg var:

Sparing – NOK 3 000/mnd
Leieinntekter – NOK 2 000/mnd
Spilleinntekter – NOK 1 500/mnd
Utbytter – NOK 885/mnd
Fond-sparing – NOK 1 000/mnd
Jeg høyer dermed den totale sparingen til 8 385 hver måned.

2017-01-01Jeg kom i mål på pluss-siden med sparing og leieinntekter. Det gjorde jeg vel også med posten for spilleinntekter, men siden et par av oppdragene var sent i desember, har ikke beløpene kommet inn på konto enda. Derfor er de ikke med her heller.

fond-oppsummert-2016Når det gjelder Fondspareavtalen – 1 000 til Odin Horisont via Sparebank 1 – så håper jeg min bankkontakt leser dette. Det er det fondet jeg har som har gått svakest gjennom 2016. Akkurat denne var jo ment som en morsom utfordring og vi går på et nytt år, med 1 000 kroner til Odin Horisont hver måned og utbytter inn i et av de andre fondene jeg har valgt ut. Så ser vi ved neste Nyttårshopprenn …

Som ventet ble den største bommerten utbyttesutbetalingene. Jada – jeg lover dette ER siste gang jeg nevner det i bloggen, men årsaken er i all hovedsak relatert til at jeg valgte å selge meg ut for å dekke opp utgifter til ny bil som tok kvelden, og lekasjer på baderom. Dumt sier noen, men det er jo faktisk derfor man sparer, er det ikke det da? For å ha reserver til å møte slike utfordringer – uten å måtte gå på nye møter i banken med lua i hånda.
Jeg noterer meg ihvertfall at det samlede utbyttet er høyere i 2016 enn det var i 2015. Og som jeg nevnte tidligere, så velger jeg å beholde målsetningene om økt utbytte fra før jeg solgte meg ned. Da har jeg noe å strekke meg i mot, og prøve å ta igjen.
Jeg har jo faktisk tatt igjen en god del dette året da summen av alle spareposisjoner ble 122 137 NOK – mot det budsjetterte 100 614 NOK.

Da – er jeg faktisk ferdig med 2016. Og helt klar på å ta fatt på 2017.
Eller. Helt ferdig er jeg jo ikke for jeg har jo ikke tatt med meg at jeg har startet en liten Tradingprotefølje også. Den kom dog i gang så sent på året, at det ikke enda er så mye å gå etter. Men det jeg kan si er at det er enorm forskjell å teste en portefølje på ark og så gå ut å handle med egne penger. Det er en psykologi der, som bare…
Jeg har ikke helt klart å følge planen, for å si det sånn. Så der har jeg en jobb å gjøre med mitt eget lille snurrete hode.
Og – får jeg ikke hodet på plass de nærmeste månedene, så skrinlegger jeg hele prosjektet. Det er umulig å kjøre en strategi, om man ikke klarer å holde seg til den. Da blir det bare pengesløseri.

Dermed så var den første målsetningen satt. Holde meg til strategi på traderporteføljen.
For de andre så områdene så velger jeg også å fortsette med strategien jeg la for 12 måneder siden:
Sparing – NOK 3 000/mnd
Leieinntekter – NOK 3 000/mnd (ja – ny leieboer, ny leieinntekt 🙂 )
Spilleinntekter – NOK 1 500/mnd
Utbytter – NOK 1 218/mnd
Fond-sparing – NOK 1 000/mnd
Jeg høyer dermed den totale sparingen til 9 718 hver måned.

Dette vil med andre ord si at når vi kommer frem til samme tidspunkt 2018, så skal jeg ha klart å tilføre 116 617 ny norske kroner til min aksje- og fondssparing.
Om vi også regner med hva jeg har budsjettert i gjennomsnittelig verdiøkning på aksjer, så skal markedsverdien på porteføljene mine være 396 979 .
Her ville det vel være dumt å ikke forsøke og passere 400 000 før neste omgang med raketter skal smelles av….

Da vil jeg nok en gang passe på å ønske alle
GODT NYTT ÅR

3 kommentarer om “Målsetninger & strategi – 2017

  1. Hei Sigve.
   Det som gjør at det ikke stemmer er vel at teksten «Totalt» er litt missvisende. Total-summen er total Markedsverdi/Porteføljeverdi.
   Jeg har endret den teksten slik at det blir mere rett…
   Eller er det noe annet du mener ikke stemmer?

   Liker

   1. Jeg tror jeg forstår hva du mener. Jeg lager en egen personlig oversikt selv for eget bruk, og det er mange steder vanskelig for andre å forstå hva jeg mener. Slik jeg ser det, så er det du som bestemmer hva som er riktig. Men siden du er ute etter tilbakemeldinger, så kan jeg komme med mine tanker.
    Kan godt hende jeg har misforstått, men du sier at totalt i målsetning betyr hva du ønsker at markedsverdien skal øke til, mens totalt i oppnådd betyr hva markedsverdien har gått til? Min tanke er at du i tillegg kan ha en kolonne med årlig økning og eventuelt en kolonne med årlig avkastning i diagrammet.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s