Utbytteoppdatering – September 2016 (Q3)

Så var det igjen tid for en hyggelig oppdatering – nemlig hvor mye penger har det egentlig kommet inn på kontoen min den siste måneden?
Jeg må innrømme at det er bare morsomt – hver eneste gang jeg logger meg på Nordnet-kontoen min, og ser at det er noen velvillige sjeler som har satt inn en hundrelapp eller to. For – det er ikke mer enn det, foreløpig.
Men hva gjør vel det?
Dette er noe som pågår over tid, og etter litt «av og på» så vil jeg om ikke så veldig mange månedene kunne vise til bedre sammenligninger med tidligere perioder.

investment-320x202September måneds utbytter:

  • ADM: 99,80 NOK
  • EMR: 83,17 NOK
  • MAIN: 30,25 NOK
  • SDIV: 63,40 NOK
  • STL: 14,60 NOK
  • SFL: 160,20 NOK

Totalt September:
451,42  NOK
Totalt 2016:
5 717,16 NOK
(53,86% av målsetting)

Sammenlignet med September 2015 så er det en oppgang fra fjoråret på hele 315 %  🙂

September begynner å vise litt hva som er drivkraften min – nemlig et jevnt og økende utbytte gjennom hele året, slik at det en gang i fremtiden – når jeg går av med pensjon – kan ha et solid tilskudd til den vanlige pensjonen.
Jeg vet det er mange som har som målsetning at de skal kunne leve av utbyttene. Til det kom jeg nok for sent i gang med sparingen. Jeg prøver dog å få egne barn til å skjønne sammenhengen, men – de har nok arvet FOR mye fra far…. litt trege med å skjønne effekten. Ihvertfall innse den helt og fullt 🙂

September er jo også asvlutning på Q3. Så hvordan ligger jeg ann i løypa?
Vel – målet for utbyttesutbetaling, når jeg ikke. Det var oppe og vedtatt i Februar, allerede. Men, det blir faktisk spennende å se om jeg klarer samme sum som forrige året. Gjør jeg det, er jeg faktisk veldig fornøyd.
Jeg har også en liten utfordring med tanke på sparingen. Ligger et lite hakk etter, men det kommer et par måneder som ser veldig bra ut og hvor jeg kan ta igjen den biten.
Både Fond-sparingen og spillingen vil jeg dog klare å nå. Der ligger jeg fortsatt en god bit foran målsetning.
Så kanskje 3 av 4?

Markedsverdien av aksjeporteføljen min begynner å nærme seg det første delmålet mitt – NOK 200 000. Det skal kunne oppnås allerede i år. Ellers så er det noe veldig galt som skjer det siste kvartalet.
I Q-2 rapporten min, så sammenlignet jeg meg jo også med OSEBX-indeksen. Det tenkte jeg at jeg skulle fortsette med i disse kvartalsrapportene.
Siden nyttår er hele porteføljen min opp 9,56%. En forbedring med 0,27 poeng siden Q2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s