Utbytteoppdatering – August 2016

Litt sen med oppdatering?
Det er det vel ingen tvil om, men – som med alt annet – så handler det om prioriteringer. Det har bare rett og slett vært litt for mye å henge fingrene i, så da blir overskuddet – eller tiden man har til rådighet for å skrive – begrenset.
Dette går jo i perioder, og ser ut til å lysne litt.
Derfor kommer det et par kjappe innlegg for å oppdatere.
Først så må vi ta den vanlige månedsoppdateringen

investment-320x202August måneds utbytter:

  • AAPL: 67,80 NOK
  • ABBV: 111,11 NOK
  • MAIN: 30,07 NOK
  • SDIV: 63,62 NOK
  • T: 65,70 NOK
  • TD: 138,15

Totalt August:
476,45  NOK
Totalt 2016:
4 774,21 NOK
(48,58% av målsetting)

Igjen så vil jeg fokusere på utviklingen fra 2015. Det vil jeg sikkert fortsette med så lenge beløpene er såpass beskjedne… 🙂
Oppgang fra fjoråret er denne måneden på 49%.. selvom summen heller ikke denne gangen er svimlende høy – 157,54 NOK.
Jeg er jo veldig tidlig på min reise som DGI-investor, så – jeg synes da dette er helt innanfor. Måned for måned, skal det bli bedre enn fjoråret. Ser man da 3 eller 5 år frem i tid, så skal det jo også bli summer – i kroner og øre…. og ikke bare prosenter.

Ser man på hvordan jeg ligger ann ift målsetningen så har jeg kommet meg til rett under 50% av målsetningen. Tidligere så har jeg vel også antydet at jeg kanskje kan komme opp mot 70% av den målsetningen.
Det begynner å nærme seg Q3 nå, og med tanke på at jeg den siste tiden har handlet litt mer skandinavisk så blir det kanskje ikke helt lett.

Som vanlig så bruker jeg også ta frem kikkerten i disse oppdateringene og se på hvilke aksjer jeg synes virker veldig lokkende den nærmeste tiden. I det forrige innlegget nevnte jeg bland annet H&M og – vel… det kommer straks et innlegg til ang dette. SÅ interessant var altså H&M. 🙂
Utover det så har Statoil falt tilbake mot interessante inngangsnivåer. Det samme gjorde også Marine Harvest før det snudde litt opp igjen.
Når det gjelder oppdretts-sektoren så er jeg veldig i tvil om hva jeg skal gjøre. Synes jeg har havnet på etterkjelken hele tiden og ikke klarer å komme meg skikkelig inn.
I mine øyne så er MHG – på grunn av størrelsen og kvartalsvis utbytte –  og LSG – på grunn av foretningsmodellen og den siste tidens oppkjøp – de mest interessante selskapene. Kanskje LSG mest på lang sikt.
Så var det dette med oppdrettsnæringen som helhet da… og om vi har kommet til eller i nærheten av et topp-punkt…..
Andre aksjer jeg også kikker litt nærmere på fremover er:
Flowers Food – FLO
Target Corporation – TGT
General Motors – GM (spennende å se på den nye el-bilsatsingen!)

Og så kan det tenkes at REIT-nivået er på vei ned mot normale nivåer igjen.
Derfor holder jeg også et lite øye med både HCP og OHI…. ikke helt godfølelsen i ryggmargen enda, men – det er fine utbetalingsprosenter der…..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s