Utbytteoppdatering – Juli 2016

Sommertid…. Ferietid….
Is, sol, regn, sand, sjø og fri avløser hverandre.
En tid hvor tempoet settes ned og det ikke skjer mest. Det er ihvertfall sånn det skal være. Og det har vel vært roligere på børsene gjennom denne måneden – sånn etter at sjokket over Brexit og annet har lagt seg. Selv har jeg hatt 3 ukers ferie, hvor jeg også har tatt total ferie fra alt som har med børs og investeringer å gjøre. Har det egentlig vært så rolig når jeg var borte?
Først så må vi ta den vanlige månedsoppdateringen

investment-320x202Juli måneds utbytter:

  • BNS: 99,16 NOK
  • MAIN: 31,03 NOK
  • OCY: 135,22 NOK
  • SDIV: 64,53 NOK
  • VTR: 114,32 NOK

Totalt Juli:
444,26  NOK
Totalt 2016:
4 680,26 NOK
(44,09% av målsetting)

Sammenlignet med Juli 2015 så er det en bra oppgang fra fjoråret på 48,88%.. selvom summen ikke er på mer enn 145 NOK. 🙂
Men – tar gjerne den oppgangen i % hver måned fremover jeg…..

Fortsatt så er jeg langt bak snittet jeg ønsket meg ved nyttår – og fortsatt er det som forventet. Jeg hadde posisjonert meg i amerikanske aksjer da det fortsatt var greie priser – som f.eks JNJ til under 100$ og O til 50. Resultatet av salget sees nå, da utbyttene ikke er så stabile hver måned.
Men juli måned har vært utrolig på andre måter da jeg har hatt en fantastisk vekst i verdien av porteføljen. Ved forrige oppdatering var den totale markedsverdien av alle aksjer, fond og kontanter 175 791,46 NOK. I dag er den på 190 623,53 NOK. Det er opp nesten 8,5% på en måned – og tar vi bort månedens sparebeløp, så er det 7,9% i ren verdiøkning på én måned.
Det er helt greit det – bare gjør meg litt mer usikker på hva man skal handle «next»….

Apropos – next…. Hva ligger så i kikkerten?
Jeg skulle hatt mer fisk. Selvom fiskeaksjer er relativt dyrt om dagen, så gir de også greie utbytter. I hvertfall nå. Så får vi se om det blir en «dipp» om et par år i den sektoren, som flere analytikere spår. For meg så er MHG og LSG de mest aktuelle – tror jeg. LSG fordi at de med oppkjøpet av Havfisk har fått tilgang til mye hvit fisk, som de kan foredle og distribuere til butikker på samme måte som laksefisk har vært gjort tidligere. Blandt annet i Tyskland så ser dette ut til å være et kjempepotensiale. Utbyttene er dog ikke så store sammenlignet med konkurrentene.
Det var også planlagt å øke beholdningen i ATEA utover sensommeren. Q2-tallene kom inn på den sterke siden, så på dette kjøpet har jeg faktisk hatt en 20% verdivekst denne måneden.
Men så var det svenskene da… De har jo ikke hatt et spesielt bra børsår så langt. Men er det da snart nudd bunnen? Det er vel 3 aksjer jeg ser mest på, og av disse så må jeg si at Hennes og Mauritz er den som jeg har mest lyst til å skaffe meg på disse lave nivåene. Den er ned over 20% på et år, og om den ikke har beveget seg mye frem til slutten av august, så er det vel veldig trolig at denne står nærmest et kjøp.

Om ikke det plutselig skulle dukke opp noe annet man har lyst på da 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s