Kjøp – Det Norske Oljeselskap

buy4Det er noen som sier «Sell in May – and stay away». Mulig også at det finnes noen statistikk på akkurat dette, mens Investtechs statistikk viser at Oslo børs er sånn någenlunde nøytral gjennom sommeren.
Jeg velger vel å handle litt jevnt og trutt – hele året. Når så oljeprisen ser ut til å stabilisere seg rundt 50$ fatet, og litt av pessimismen i oljesektoren ser ut til å dabbe av, så klarte jeg ikke å la være å legge inn en liten handel når denne nyheten kom.

Det Norske Oljeselskap (DETNOR) har jeg vært investert i tidligere. Men – de ble solgt ut før Canadaturen. Når de nå fusjonerer med Aker og BP’s norske virksomhet, så blir dette et veldig interessant case.
DETNOR har en veldig spennende fremtid på Johan Sverdrupfeltet, men det har liksom skortet litt på kontantstrømmen. I løpet av de siste par årene så har de dog kjøpt Marathon Oil’s norske virksomhet, likeså med de norske virksomhetene til Premier Oil og Svenska Petrolium, i tillegg til Centricas lisenser på flere felt i Nordsjøen. Og når de nå da slår seg sammen med BP, så er det plutselig et utbyttescase – allerede i år.

AkerBP som det nye selskapet vil hete, vil bli en realitet i løpet av tredje kvartal 2016. Dermed så kan det se ut som om utbytteutbetalingene kan komme i gang allerede i løpet av fjerde kvartal. Hvor mye? Vel – der gjettes det vel litt. Men det er antydet opp mot 10/aksjen per år.
I tillegg til utbetaling av utbytter, så er det prismålet på aksjen oppjustert kraftig – bl.a Pareto Security med nesten 40%.
Dette – sammen med fremtidige kvartalsvise utbytter, gjør at jeg velger å ta en liten posisjon nå, med muligheter for ytterligere økning utover sommeren. Alt etter hvordan ting utvikler seg.

Jeg kjøpte 64 akjser til en kurs 94,00. Hva det gir i utbytte i år er litt for tidlig å si

I tillegg til DETNOR – har jeg investert utbyttet fra AUSS i fondet Delphi Nordic, mens utbyttet fra SDIV og EMR er brukt til å handle meg litt opp i Holberg Triton.
Det vil komme et par små utbytter til denne måneden som også vil gå med inn i disse to fondene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s