Utbytteoppdatering – Mai 2016

Der var det på tide å regne sammen den månedlige inntekten av investeringene. Dette er jo det jeg gjør dette for, på en måte. Se at investeringene gir avkastning. Mai er jo den måneden som det er størst utbetaling, og selvom jeg er under halvparten fra i fjor – mai 2016 er faktisk bare 44,1% av mai 2015 – så er jeg ikke helt misfornøyd, faktisk.

investment-320x202Mai måneds utbytter:

  • SDIV: 62,81 NOK
  • APPL: 67,29 NOK
  • ABBV: 110,38 NOK
  • ASC: 951,60 NOK
  • OCY: 128,69 NOK
  • T: 61,86 NOK
  • TD: 137,41 NOK

Totalt April:
1 520,14 NOK
Totalt 2016:
3 449,20 NOK
(32,50% av målsetting)

Der var tallene, men hvorfor er jeg ikke misfornøyd med 44% av fjoråret? Er det ikke økningene jeg skal måle?
Vel – for det første så var mai i fjor den måneden jeg solgte meg ut for å handle bass i Canada. Dessuten så hadde jeg en liten «feilberegning» i vinter – hvor jeg solgte ut merparten av aksjebeholdningen. Da sier det seg selv at jeg ikke klarer å matche fjoråret. Men – en inntekt etter at US-skatt er trukket fra – på over 1500 viser at jeg er på gang inn igjen, og kanskje enda viktigere: Fra og med nå så skal hver enkelt måned bli bedre enn fjoråret – selvom jeg er litt spent på november 🙂

Mai 2016Etter salget i februar, så har jeg vært litt opptatt av utbetalingsmåneder og litt jevn fordeling av det. Samtidig så beholdt jeg årets målsetning med totalt utbytte for å ha noe å strekke meg etter. Jeg var veldig klar over at det aldri ville lykkes, men det er likevel greit å beholde målet for å være mest mulig målrettet. Nå ser det ut til at jeg havner et sted mellom 70-80% av målet mitt i utbytter for 2016. Det er jeg likevel ikke helt fornøyd med, men allerede nå begynner jeg å tenke på 2017. Det betyr at det er litt nordiske aksjer som blir hovedfokus over sommeren, og en forhåpning av at noen av de beste utbyttesutbetalerene kan gå litt «billig». ATEA f.eks ser ikke spesielt dyr ut.

Men – amerikanske aksjer fjernes ikke helt fra watchlisten. Man skal aldri utelukke noen ting som helst:
AMGN – Amgen Inc
CSCO – Cisco Systems Inc
STL – Statoil
CAT – Caterpillar
GJF – Gjensidige Forsikring
HCP – HCP Inc
IBM – International Business Machines
SFL – Ship Finance International
ATEA – Atea
LSG – Lerøy Seafood Group

ATEA’s fordel er jo at de betaler utbytte 2 ganger i året, så – jeg rekker en utbetalingsrunde til av norske aksjer, dersom……  😉
Lerøy kommer nå til å kjøpe opp både Havfisk og Norway Seafood. Dette synes jeg ser spennende ut, da de får enda bedre tilgang på hvit fisk og fiskemottak. Aksjen har dog reagert med å falle ganske kraftig, så – kanskje det er på tide å handle litt?
Analytiker Roger Berntsen i Netfonds fikk en gang spørsmålet om det var en norsk aksje han mente W. Buffet kunne handlet – og svaret ble nettopp LSG.
Nå har jeg ikke så mye fiskeaksjer, så – hvorfor ikke vekte seg opp i en bransje mens den går bra?

Jeg har også lagt til en ny side her på bloggen – FOND
Hele greia her er jo å spare opp mest mulig kapital og mye av sparingen min har vært og vil bli i forskjellige fond. Derfor blir det ikke en helt uvesentlig del av månedsoppdateringene heller.
Hvordan jeg skal vise oppdateringen på de, derimot…. tja – si det. Det vet jeg ikke helt enda.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s