Kjøp – Austevoll Seafood

buy4Månedens andre handel ble også en litt mindre posisjon en hva som normalt er planen. Jeg kan jo sikkert unnskylde meg med at siden Nordnet har satt ned kurtasjen, så er det også rom for flere og mindre handler. Noe i meg sier jo at «da kommer pengene fortere i arbeid», og det er jo ikke helt feil. Det er heller ikke tilfeldig at med tanke på akkurat det, så handlet jeg meg inn i det norske oppdretts- og sjømateventyret og dagen før ex-utbyttedatoen gikk til anskaffelse av:

Austevoll Seafood (AUSS) holder til på Austevoll i Hordaland. Selskapet har virksomheter over verden innen pelagisk fiskeri, produksjon av fiskemel og -olje, foredling av fisk til menneskeføde. De driver også med salg av fiskeprodukter og lakseoppdrett (Austevoll Seafood eier over 50% av Lerøy Seafood).
I motsetning til hvordan oljeprisen har oppført seg de siste par årene, så har fiskeprisene holdt seg sånn någenlunde stabile. OK – det var en dipp før nyttår, men den kom raskt opp igjen. De fleste analytikerne er også enig om at det vil være en ubalanse mellom tilbud og etterspørsel et par år til, som forhåpentligvis vil være med på å styrke eller i det minste stabilisere prisnivået. Personlig tror jeg jo også at det forspranget vi har fått på fiskerinæring i Norge, samt med våre forutsetninger…. vel – i dag leste jeg en artikkel hvor noen sammenligner Norge er med oppdrettsfisk, som Saudi-Arabia er for oljeprodusenter.

Austevoll hadde jeg på radaren min for et par år siden, men den ble litt borte da krona svekket seg. Som jeg har nevnt tidligere, så har jeg også hatt lyst til å sette mere av sparekapitalen på hjemmemarkedet pga dollarutvikling og temperaturen ellers i amerikansk økonomi. At det akkurat ble Austevoll har rett og slett med at jeg nå rekker å være med på litt av utbytteutdelingen i år. 7 kroner per aksje skal deles ut – det er en yield på over 9%. Austevoll har historisk sett ikke hatt for vane å dele ut slike store utbytter, men normalt ligger de på ca 3-5% siden 2009. Hvilket er helt innenfor mine kriterier

Jeg kjøpte 64 akjser til en kurs 74,75. Det betyr at jeg øker det årlige utbyttet med NOK 448,-

Jeg nevnte dette med å sette ut penger raskt i arbeid. Jeg har fulgt med på et par andre bloggere som jeg lett kan sammenligne meg selv med – både når det gjelder kunnskap og når vi startet. Noen av de er mye mer kjøpevillig enn hva jeg har vært… og de har lyktes. Mye pga kurtasjen de har er lavere enn hva jeg har hatt.
Jeg har også innsett at jeg er ingen W. Buffet, så jeg vil vekte meg litt opp i fondsparing. Der er det jo heller ingen kurtasje – dog andre kostnader – men man kan handle for veldig små beløp. Jeg har derfor plukket meg ut 10 forskjellige fond – diversifisert etter beste evne – og kommer sakte og sikkert handle meg opp i disse. På den måten vil jeg forhåpentligvis få avkastning på hver eneste 100-lapp.
Så – alle fondsforvaltere der ute: SKJERP DERE NÅ!
I hvert fall 10 av dere 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s