Kjøp – Main Street Capital Corporation

buy4Jada.
Jeg vet jeg sa jeg antagelig ikke kom til å gjøre en handel i mai. Og jeg er fullstendig klar over at jeg sa jeg antagelig ikke kommer til å handle i USA. Likevel ble det altså det. En skikkelig vinglepetter?
Kanskje det – men når sommevarmen setter inn for fullt, og fuglene kvitrer osv….
Neida – det er ikke slik i det hele tatt, men – siden Nordnet har satt ned kurtasjen på småhandling, så prøver meg med en ny variant, og har handlet «1/2-posisjon» i

Main Street Capital Corporation (MAIN) er et amerikansk finansierings- og forretningsutviklingsselskap med base i Houston Texas. Firma ble grunnlagt i 1997 og har bl.a spesialisert seg på finansiering, konsolideringer, oppkjøp m.m i små og mellomstore selskaper. I hovedsak i sør og sørvestre USA. Enda et selskap innen finans, altså. Nå er den sektoren stor nok ….

Og hva mente jeg med «1/2 posisjon»?
Jeg har tidligere nevnt jeg har lagt merke til at aksjekursene i de fleste selskapene har en tendens til å gå litt ned etter at jeg har gjort en handel.
Main er et selskap som betaler månedlige utbytter – hvilket passer fint for meg i oppstartfasen da javnt utbytte er viktig – og de skal dessuten utbetale en ekstra bonus i form av ekstraordinært utbytte. Ex-datoen for dette utbyttet ($0,28/aksje) er ikke før 16/6, men ex-datoen for det ordinære utbyttet i Juni ($0,18) er den 18/5 – og til den datoen hadde jeg ikke fått spart meg opp til 10 000. Derfor tenkte jeg at jeg går inn med en liten del nå, og så – om det går som det bruker – så kan jeg innvente eventuelle kurssvingninger og handle inn resten før 16/6.
Kurtasjen er jo ikke på mer enn 46,- NOK, så …
MAIN 2016-05-21Hvordan er så kursutviklingen?
MAIN har vel ligget ganske så horisontalt i flere år og min inngang er litt over midt på treet. Men volumbalansen ser interessant ut. Skulle den bryte igjennom først taket på 32,60 så vil det bli spennende å se om taket holder. Har jeg feil her, så er det jo fine utbytter å hente i denne horisontale trenden. MAIN utbetaler nemlig gode utbytter – per tiden 6,7% og de har økt utbyttet de 5 siste årene.
Main havner for mitt vedkommende inn sammen med AT & T, hvor lavt årlig utbytte, kompenseres med høy yield – som igjen hjelper til med å holde porteføljens totale yield oppe.

Denne gangen kjøpte jeg 24 akjser til en kurs $31,30. Det betyr at jeg øker det årlige utbyttet med USD 51,84 (NOK 431 med dagens kurs). Men – jeg kommer til å handle opp i mot 20 aksjer til – alt etter kursen, slik at det totale vi være ca 790 NOK i årlig utbetaling.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s