Utbytteoppdatering – April 2016

Så var April 2016 historie, og det er på tide å gjøre en liten oppsummering.

investment-320x202April måneds utbytter:

  • SDIV: 63,01 NOK
  • BNS: 99,27 NOK
  • VTR: 112,84 NOK

Totalt April:
275,12 NOK
Totalt 2016:
1 929,06 NOK
(18,17% av målsetting)

Jeg har en stund vært klar over at månedene 1-4-7-10 er «dårlige måneder». Det vil si – de selskapene jeg er investert i, ikke betaler ut utbyttene sine i disse månedene. I følge min egen strategi, så skal jeg også ta hensyn til utbetalingsmåneder sånn at kontantstrømmen blir så javn som mulig. Grunnlaget for dette forsvant litt da jeg solgte meg ut av bl.a Reality Income, og når da TD betaler ut 30/4 – en lørdag – så er jo ikke dette synlig på min konto før mai.

April 2016Nå betyr ikke dette mest i løpet av et år, jeg vet det. Og om man sammenligner med fjoråret så ser man at jeg egentlig ligger ganske godt an – selvom april og mai kommer til å bli dårligere enn forrige året. Dette er på ingen måte overraskende på meg. Jeg hadde jo en del norske aksjer i fjor, som betaler ut en gang per år – nemlig i april og mai – men jeg liker å ha det «ned på papir» – sånn at det er synlig og sånn at jeg kan velge blandt selskapene jeg har på watch-listen. Kombinasjonen av lavt priset, stigende trend osv…. og utbetalingsmåned, selvom det ikke er det mest markerte kriteriet.

Av disse grunner så er det heller ikke så mange nyheter på watch-listen.
Jeg tror vel ikke det blir noen handel i mai – kanskje i juni/juli:
AMGN – Amgen Inc
CSCO – Cisco Systems Inc
STL – Statoil
CAT – Caterpillar
GJF – Gjensidige Forsikring
HCP – HCP Inc
IBM – International Business Machines
MAIN – Maine Street Capital
SFL – Ship Finance International
ATEA – Atea

Jeg er litt mer forsiktig med amerikanske aksjer om dagen. Det har litt med dollarutviklingen å gjøre, men også med at noen analytikere – både i Norge og USA – hevder at det amerikanske markedet kan se ut til å ….om ikke utvikle seg negativt, så vil kanskje den raske utviklingen de hadde for et par år siden, bli hentet inn av Europa. Noen norske analytikeren går jo også ut med at man skal hente kaptialen hjem. Av disse grunner ser jeg litt på norske selskaper om dagen – type Atea, Gjensidige og Veidekke. Bakdelen med det er at det skaper en boom i utbetalingene til en eneste måned – neste år….
…..unntatt MHG da…. og med den aksjen ned mot og kanskje under 120 kroner…..  🙂

En kommentar om “Utbytteoppdatering – April 2016

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s