Kjøp – ABG Sundal Collier

buy4Da var man tilbake i manesjen.
Etter utsalg og et par rene utbyttesmåneder, så er kapitalen fylt opp slik at man kan fortsette på strategien om å handle for minimum 10 000 pr handel.
Som nevnt tidligere, så vil jeg med denne strategien handle ca 4-5 ganger per år, samtidig som jeg sparer litt i fond månedlig.
Ikke bare er man tilbake på kjøpesiden. Aksjen jeg valgte er også en tidligere «kjenning»:

ABG Sundal Collier Holding (ASC) er et nordisk basert meglerhus som tilbyr tjenester innenfor aksjeanalyse, omsetning av verdipapirer og finansiell rådgivning (corporate finance). Firmaet har ca 290 ansatte og har kontorer i Norge, Sverige og Danmark samt USA, UK og Tyskland.
Etter dette kjøpet er jeg veldig overrepresentert i finanssektoren – faktisk 33%, så – hvorfor velger jeg da enda et?
Vel. Jeg er og vil alltid forbli veldig opptatt av utbytter. Norske og skandinaviske selskaper har ikke den samme «forutsigbare» utbyttespolitikken som amerikanske selskaper, men samtidig… mange av de skandinaviske selskapene slår de amerikanske på yielden. Og – da er det mange finansinstitusjoner som leder an der. Ikke rart kanskje. Disse selskapene lever jo av å få penger til å vokse, og – på tross av et turbulent 2015, så har ASC økt både omsetningen og EPS i 2015.
Så selv om de ikke faller innunder den tradisjonelle tankegangen for en «DGI»-investor, så er ASC et solid selskap som leverer gode utbytter hvert år.
I fjor var utbyttet på 0,5 NOK per aksje – pluss 50 øre til i et ekstraordinært utbytte. I år – det vil si neste måned allerede – så får vi ut 0,6 NOK per aksje. Jeg kan få bruk for de 60-øringene, jeg. Til en og annen sommerhandel.

ABG Sundal CollierJeg har hatt 6,30 som en target for handel, men som vanlig så klarer jeg ikke å handle «på bunnkurs» og kursen har gått ytterligere ned rett etter handelen. Dette er dog veldig vanlig med de aksjene jeg handler, og siden jeg har flere års tidshorisont, bekymrer jeg meg ikke så mye om akkurat det.
Jeg tror på de analytikerne som hevder at vi nå begynner å nærme oss en bunn i korreksjonen av aksjemarkedet, så det vil si at jeg også tror at denne svake nedtrenden kan endres til en liten opptur – fra i sommer eller høst.

Jeg kjøpte 1586 akjser til en kurs 6,3. Det betyr at jeg øker det årlige utbyttet med NOK 951,60

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s