Utbytteoppdatering – Mars 2016

Det er på tide å gjøre en liten oppsummering av Mars.
Da jeg begynte på denne strategien hadde jeg satt meg noen delmål på veien, og et av de gjaldt Mars 2016. Det var liksom da man skulle kunne se at snøballen så smått begynte å rulle.
Kan man det etter at jeg måtte selge meg ut av en del aksjer i Februar?
Resultatet er ihvertall slik….

investment-320x202Mars måneds utbytter:

  • SDIV: 65,36 NOK
  • ADM: 105,00 NOK
  • EMR: 85,88 NOK
  • JNJ: 65,63 NOK
  • OCY: 130,50 NOK
  • BP: 172,01 NOK

Totalt Mars:
624,38 NOK
(+ 307% fra Mars 2015)
Totalt 2016:
1 653,94 NOK
(16,65% av målsetting)

Dette er 3 ganger så mye som Mars i fjor, så – det høres jo bra ut. Men når man ser frem mot neste måned, så er det likevel ikke så veldig mye å rope hurra for om man bare sammenligner økningene i utbytter.
Det er så absolutt ikke meningen å høres negativ og bitter ut. Tvert i mot – for om jeg sammenligner hvilken rente jeg skulle fått om jeg satte disse pengene i noe så traust som en bank, så har jeg vel kanskje fått mye mer rente i Mars, enn om man sammenligner med hva man skulle fått igjen ved banksparing. Alle disse selskapene ligger med en yield på 3% eller mer.
Jeg velger altså å se på det som at 624 kroner har blitt satt inn på kontoen min denne måneden – bare fordi at jeg prøver å sette litt penger i aksjer hver måned istedenfor å la de stå i banken.

Er det da noen nye aksjer på whatch-listen for april?
AMGN – Amgen Inc
CSCO – Cisco Systems Inc
STL – Statoil
CAT – Caterpillar
GJF – Gjensidige Forsikring
HCP – HCP Inc
IBM – International Business Machines
MAIN – Maine Street Capital
SFL – Ship Finance International
PFE – Pfizer Inc

I planen jeg følger, så ligger det an til en handel ca hver 3. måned. Jada – du gjettet rett. Det kommer nok en handel i om ikke så veldig lenge. 🙂
Av de aksjene som ligger nærmest – altså de som jeg mener er «litt billig priset» om dagen – står det kanskje mest mellom CSCO og AMGN. Den siste har hatt en fin økning av utbytter de siste årene, med en årlig økning på nesten 30%. Spørsmålet er jo egentlig hvor lenge kan man beholde en slik økning, men den årlige yield ligger bare på 2,59% med dagens kurs og med en payout ratio ned på 40-tallet, så kan det nok holdes ved like en stund til. Selskapet har også sluppet en del gode nyheter den siste tiden, hvilket har gitt litt utslag på kursen. Kanskje var man for sen?
Også har vi jo alltid spørsmålet om når man skal gå inn i Statoil.
Jeg er vel ikke i tvil om at jeg skal inn der. Men tenker vel litt slik at «om kursen holder seg på dette frem til høsten, så er det et par andre aksjer jeg kan plukke opp før det»….. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s