Filler’n også… :-(

Case-ClosedKanskje ikke den fineste overskriften, men definitivt – den ærligste.
Jeg skal være ærlig overfor meg selv og innrømme at jeg har vært ambisiøs i forhold til mine sparemål. De har vært tøffe til tider. Men – det er jo da man ser best utvikling og det har faktisk vært nødvendig – det handler jo også om å endre sine vaner i det daglige.
Det har jo også gått veldig bra en periode, men feilen jeg har gjort er å ikke også ha en del cash tilgjengelig som kan fange opp større økonomiske utfordringer. Som nå.
Først så oppdaget vi en lekkasje på badet. Det viste seg til alt overmål være av den litt større sorten, så – da var nesten en «full oppussing» en nødvendighet. Jeg er jo så heldig fra naturens side å ha 17 tommeltotter midt i hånden, så riving er jeg god på. Oppbygging må noen andre ta – og det koster.
Og ikke nok med det. Ikke før hadde man satt igang med nedrivingen av badet, så bryter bilen sammen. Jada – jeg vet jeg har vært sparsommelig med bil. For meg er det bare en boks som koster penger, men – jeg har lang vei til jobb som ikke går å ta på offentlig kommunikasjon. Så bil må jeg ha.

Så da sitter jeg altså snart her. Med ny bil og nyoppusset bad.
Og masse grubling – for tok jeg riktig avgjørelse?
Jeg kunne sikkert ha tatt opp mer lån. Men jeg er litt feig. Mer lån hadde jeg fikset i dag – men om 5 år, hvordan ville det vært da?
Det var vel hovedårsaken til at jeg selger meg ut ca 150 000 fra aksjekapitalen min. Da får jeg fikset både bad, og kjøpt ny bil – i en fei! – samt at jeg faktisk kan fortsette med samme sparefilosofi fremover. Jeg har bare tatt et steg ned på kapitalen.

Fredag forsvant i tur og orden:
JNJ – Denne satt tungt, men her hadde jeg faktisk en liten gevinst.
O – Kanskje den aksjen som hadde gått best, men – den er nok høyt priset nå, så her er det muligheter for å hente inn igjen.
ARLP, KMI og BP – tar på en måte en «stop-loss» på disse tre, samt tapet her veier opp for gevinst i JNJ og O når penger tas ut fra Zerokonto, slik at jeg ikke må skatte så mye…. stemmer ikke det da?

Det jeg nå er usikker på er om jeg skal velge de norske eller utenlandske aksjene på resten. USD er jo høy om dagen, og jeg så forrige uke at det er flere som tar til ordet for å «hente hjem valuta». Eller skal man ta ut gevinsten i type Orkla og Marine Harvest? Laks går jo bra nå, men om valutaen skal hentes hjem, så mister jo MHG noe av sitt gode regnskap….
Vi får se til uken

Så – var dette en god måte å løse utfordringen på?
Jeg vet ikke. Kanskje er det det for min egen motivasjon i hvert fall.
Sikkert – kunne jeg kjøpt en brukt bil. Men jeg kjører faktisk en 70-80 mil ukentlig, så da håper jeg langsiktighet med 5 års garantier på større reparasjoner samt et betydelig lavere drivstoff-forbruk enn hva jeg har i dag, skal gjøre sitt til at man ikke havner i slike situasjoner igjen.
Det jeg tenker nå er i hvertfall at det punktet med at jeg ikke behøver å endre noe i sparestrategien fremover er veldig viktig for min egen del. Ja – jeg er litt tilbake i markedsverdi, men jeg er samtidig veldig sikker på og like motivert til å hente alt tilbake.
Men – så burde jeg kanskje sette av litt cash?
Om markedet er i en antydning til «bearish» som K O Strøm mener det kan se ut som, så burde man kanskje det. Om det vender igjen, så kan man jo akseptere å måtte selge seg ned igjen – om 6 år…. for før DET blir det ikke flere store regninger!

Trur eg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s