Kjøp – AbbVie Inc.

buy4Å si at aksjemarkedet har startet 2016 på en vinglete måte, er ikke akkurat å drive med feilinformasjon. Mr Market spinner opp og ned, i takt med oljeprisen hopper og spretter, kriseoverskrifter om Kina, uro både hit og dit, at norsk økonomi står foran sine vanskeligste utfordringer «i manns minne» og at vinden snur og blåser fra en annen kant – virker det som. Jeg må innrømme at om jeg IKKE hadde skiftet strategi i fjor, men fortsatte å jage vekstaksjer – ja så hadde jeg nok hatt litt problemer med både blodtrykk og nattesøvn. Jeg har ikke de nøyaktige tallene på hvor mye Oslo Børs har gått ned – tror jeg leste det er en 13-14%, mens jeg selv er ned mellom 6-7% i år. Men det er kun på aksjekursene. Da er det ikke tatt hensyn til de utbyttene som disse aksjene har gitt hittil i år og vil fortsette føre med seg fremover. Om kursene beveger seg opp og ned med flere prosenter om dagen, skaper bare flere muligheter for å kjøpe store og stabile selskaper – på salg.
Jeg har ihvertfall ikke mistet et minutt av nattesøvnen min siden nyttår pga volatiliteten i aksjemarkedet, og selv om en og annen dyktig day-trader har tjent mye mer enn meg på et kurssvingning eller to, så er det nok riktig for meg å fortsette med utbyttestrategien. Derfor har jeg nettopp foretatt følgende handel:

AbbVie Inc. er et verdensomspennende , forskningsbasert farmasøytisk selskap og er en spin-off fra Abbott Laboratories i Januar 2013. Selskapet utvikler og markedsfører produkter til å behandle tilstander som blandt annet kroniske autoimmune sykdommer – inkludert revmatoid artritt, psoriasis og Crohns sykdom – hepatitt C, humant immunsviktvirus (HIV), endometriose, skjoldbrusk sykdom, Parkinson’s syndrom, komplikasjoner forbundet med kronisk nyresykdom og cystisk fibrose, og andre helsemessige forhold. ABBV er basert i North Chicago, Illinois.

Den klart største inntekten får ABBV fra produktet Humira som brukes til å dempe plager ved reumatisme. Dette patentet går ut i 2016 i USA og 2018 i Europa. Etter det så er det litt «fritt frem» for andre å kopiere denne medisinen. Derfor har også kursen fått seg en liten trøkk den siste tiden da mange ser faren for at inntektene til selskapet skal gå kraftig ned og dermed også utbyttene.
Hvorfor går jeg da inn nå?
Én av grunnene er at jeg var veldig undereksponert til helsesektoreren. Jeg stod litt mellom ABBV med sine 4,2% utbytte, og AMGN med 2,6%. AMGN har dog hatt en betydelig større årlig vekst (over 20%) i utbyttene de siste årene, mens ABBV kan vise til knapt halvparten. Likevel var det dagens utbytte som fikk nålen til å vippe over til ABBV. Denne gangen.

Hva skjer så da når patentet på Humira går ut og andre kan kopiere det?
Slik som jeg har forstått det så er den biologiske sammensetningen i Humira så komplisert satt sammen av en hel haug av andre patenterte virkemidler og hvordan det er produsert som ikke utløper før 2022, så jeg tror mye av dagens nedgang er en overreaksjon. Visserligen kan man få en liten nedgang i inntektene fra Humira om noen år, men ABBV har flere andre medikamenter på trappene, som viser veldig lovende resultat – blandt annet blodkreft-lekemiddelet Imbruvica.

Noen tørre tall ved handelen:

  • P/E: 9,1
  • Payout-ratio: 71,1
  • Annual Dividend Yield: 4,29%

Jeg kjøpte 28 akjser til en kurs 53.10 og siden de allerede har hatt én ex-div-dato i januar, så øker denne handelen mitt utbytte for 2016 med 47,88 USD….

En kommentar om “Kjøp – AbbVie Inc.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s