Utbytteoppdatering – Januar 2016

Noen ganger er det bare latterlig. Og jeg er like latterlig.
I mine spådommer om en fremtid med «økende utbytter», så hadde jeg jo for lengst utsett mine to dårligste måneder. Vel – så feil kan man ta. Det var nemlig før BDI.TO halverte utbyttet, og KMI senket det med 75%. Og det latterlige var jo at – jeg ikke klarte å holde meg til egen strategi: redusert utbytte -> ut fra porteføljen.
Og når jeg att på til klarer å oppgradere ETF’en SDIV – 2 dager for sent til å få med utbyttet – da er det jo ikke mer en riktig at jeg får svi og dermed ryker på en skikkelig bunn-notering.
Når det er sagt så ble jeg så vidt reddet av en sen utbetaling fra BNS slik at jeg likevel klarer å karre meg over den dårligste utbyttesmåneden, men det ser ut til at jeg har problemer med å finne gode aksjer til gode priser med januar-utbetaling….

investment-320x202Januar måneds utbytter:

  • SDIV: 10,92 NOK
  • BDI: 22,14 NOK
  • O: 37,52 NOK
  • BNS: 91,44 NOK

Totalt Januar:
162,02 NOK
Totalt 2016:
162,02 NOK
(1,53% av målsetting)

La meg få utbryte i et lite: JUHU!
Med en målsetning for året på 10 614, går jeg liksom bare ca 722 kroner bak skjema i Januar. Men – jeg får håpe på bedre måneder. Jeg har jo handlet inn en del norske aksjer som betaler årlige utbytter, og de kommer jo i april, mai og juni 😉

Så har vi whatch-listen :
PM – Phillip Morris
STL – Statoil
CAT – Caterpillar
HCP – HCP Inc
IBM – International Business Machines
MAIN – Maine Street Capital
SFL – Ship Finance International

Etter å ha blitt kjørt ganske kraftig første halvdel av Januar, har markedsverdien til porteføljen min hentet seg nesten helt igjen den siste uken.
Jeg håper dog på å finne et godt kjøp eller to i første halvdel av februar.

Hvordan var din første måned i 2016?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s