Kjøp – Toronto Dominion Bank

buy4I takt med at aksjekursene verden over vakler på grunn av usikkerheten i Kina, så dukker det opp en og annen handelsmulighet som virker god.
Jeg har tidligere nevnt min uevne til å kjøpe på bunn og selge på topp, så jeg skal ikke på noen måter påstå at jeg vet bunnen her er nådd, men samtidig så er det en del interessante faktorer å tenke på.
Mitt siste kjøp er derfor:

The Toronto Dominion Bank (TD) er min andre canadiske bank (i tillegg til BNS).
Canada har som mange andre markeder merket uroen i Kina. Bare på de 4 første dagene av 2016 gikk TSX-indeksen i Toronto ned 500 poeng og vi vil antagelig fortsette å se dette utover året. Men Canada har vært i et Bear-marked godt over et års tid så fallhøyden og effekten av Kina-uroen er nok større i landet i sør. I likhet med Norge er mye av Canadas økonomi veldig avhengig av oljepriser og med den nedgangen oljeprisene har hatt de siste 1,5 årene er nok det meste av fallet allerede priset inn i aksjemarkedet.
TD er en av de 5 største bankene i Canada, og er den av de store som er mest representert i det amerikanske markedet og de nyter derfor godt av at den amerikanske dollaren er så sterk. Mye av inntektene kommer nemlig i USD. Om rentene fortsetter oppover i USA, så vil antagelig dollaren følge etter, og inntektene øker. Den canadiske dollaren synker riktig nok ikke like mye som den norske kronen, men med synkende oljepriser og svakere kurs, vil antagelig også de canadiske myndighetene hele tiden vurdere å senke rentene. Noe som igjen vil øke forskjellen mellom USD og CAD. Og siden TD faktisk er mer representert i det amerikanske markedet enn hjemme, vil de nyte godt av dette.

Som sagt så er allerede Canada i et bear-marked med en nedgang på 32% siden toppen i 2014. Jeg tror derfor at det meste av kursfallet er tatt ut.
Når da også TD utbetaler opp mot 4% utbytte og de handles for P/E på 12,1 mens estimatene fremover sier P/E på 9,9, så tror jeg at dette er en litt tryggere plass å være.
Q4 tallene sier at inntektene økte med 16,9% i 2015. Både inntekter og EPS overgikk estimatene og det forventes enda bedre tall nå grunnet sterk USD.

Så – Noen tørre tall ved handelen:

  • P/E: 12,1
  • Payout-ratio: 47%
  • 10-year EPS growth: 10,16%
  • 10-year revenue growth: 10,2%
  • Annual Dividend Yield: 3,75%

Jeg kjøpte 46 akjser til en kurs 36,30 og med denne handelen øker jeg mitt årlige utbytte med 62,67 USD….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s