Kjøp – Apple Inc.

buy4Det vil være løgn å si at 2016 har startet spesielt bra. Dow Johns er i skrivende stund ned neste 6% i år – på litt over en uke. Oslo Børs sin hovedindeks ned 7,62%. De fleste som uttaler seg i media er like negative som en 9-åring som blir sendt i seng før lørdagsgodteriet blir satt frem…. Hvorfor i all verden skal man da satse pengene sine på dette sjansespillet.
Min oppfatning er at det er nå man kan kjøpe seg inn i det man kaller «kvalitetsaksjer». De er for tiden lavt priset. Så – da aksjekurset gikk under 100$, så ble en av mine aktive ordre aktivert og jeg er nå deleier av verdens største selskap:

Apple skal man vel kanskje ikke behøve å presentere så mye. Ikke heller skal jeg gå inn på å analysere så veldig mye heller. Akkurat DET – finnes det hundrevis av andre som prøver seg på.
Men hvorfor velger jeg Apple? Det er jo ingen tradisjonell utbyttesaksje. Apple har hatt en formidabel vekst, og de har en vanvittig kontantbeholdning som de nå begynner å dele med seg til sine aksjeeiere. Yielden er ikke spesielt stor – 2% – men samtidig som jeg tror at Apple fortsatt kommer til å finne opp ting som vi enda ikke har skjønt at vi trenger, fortsatt kommer til å gjøre oss mer avhengig av betalbare app’er og musikk, fortsatt kommer til å forandre deler av hverdagen vår og på den måten fortsatt ha en stor kontantstrøm inn – så er det begrenset hvor mye de klarer å vokse.
Aksjen kommer til å stige bra noen år til, men når de nå da også åpner lommeboken, så ser jeg for meg ganske mange år fremover med økende utbytter fra år til år. Det jeg da tror – eller håper – jeg får igjen av det invisterte beløpet, vil være ganske så stort om en 10-15 år.

Noen tørre tall ved handelen:

  • P/E: 10,52
  • Payout-ratio: 21,48%
  • 10-year EPS growth: 45,10%
  • Annual Dividend Yield: 2,03%
  • 10-year Revenue Growth: 32,58

Jeg kjøpte 17 akjser til en kurs 99,95 og med denne handelen øker jeg mitt årlige utbytte med 35,36 USD (313 NOK)….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s