Kjøp – Archer Daniels Midland Company

buy4Det rakk bare bli den første børsdagen på det nye året, før enda en aksje ble festet til utbyttesporteføljen min. Dette er aksje nummer 18 i porteføljen – som vel da kan sies å nærme seg diversifisert. Det gjenstår dog enda en sektor eller to hvor jeg helt mangler aksjer, eller er undervektiget. Akkurat slik aksjemarkedet er nå om dagen er ikke det noe jeg tenker spesielt mye på. Da er det viktigere å finne de gode selskapene som er underpriset. Fokuset remover blir derfor ikke så mye på diversifisering i sektorer, og slik det ser ut nå så spiller det ikke så stor rolle det første halve året om en eller annen sektor blir litt større enn den andre. Dette vil jevne seg ut i løpet av 2016. Energi-sektoren vil jeg dog vente litt før jeg gjør noen flere handler i. Der blir det litt for usikkert for meg, kjenner jeg….

Archer-Daniels-Midland Company er et amerikansk selskap som videreforedler oljefrø, mais, hvete, kakao og andre jordbruksvarer og produserer proteinmåltider, vegetabilsk olje, mais-stivelse, søtningsmidler, mel, biodiesel, etanol og andre mat og fôr ingredienser.
Fra videreforedlingen av mais fremstiller de bl.a søtningsmidler, stivelse, sirup, glukose og druesukker; alkohol, aminosyrer og andre spesialiserte mat og dyrefôr ingredienser; etylalkohol; sitronsyre, laktater, sorbitol, xantangummi, og glykoler; og propylenglykol og etylenglykol.
Selskapet’s Agricultural Services segment kjøper, lagrer, renser og transporterer landbruksvarer, som for eksempel oljefrø, mais, hvete, milo, havre, ris og bygg – og videreselger disse varer som mat- og fôringredienser og råvarer.
ADM har også en s.k. Wild Wild Flavors and Specialty divisjon, som tilbyr smakstilsetninger, farger, søtstoffer og helsekost-ingredienser,nøtter, frukt, frø, belgfrukter og korn. Selskapet tilbyr også meglertjenester og forsikring til jordbrukere. Archer-Daniels-Midland ble stiftet i 1898 og har hovedkontor i Chicago, Illinois

Noen tørre tall ved handelen:

  • P/E: 12,38
  • Payout-ratio: 37,30
  • 10-year EPS growth: 8,42%
  • 10-year dividend growth: 12,3%
  • Annual Dividend Yield: 3,1%
  • Dividend increase: 40

Jeg kjøpte 48 akjser til en kurs $35.50 og med denne handelen øker jeg mitt årlige utbytte med $53,76…. men etter alle solemerker som kommer det en høyning før neste utbetaling på – skal man gjette $0,2 per aksje?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s