Kjøp – BP p.l.c.

buy4«Høstjakten» er i gang og jeg rakk akkurat en handel før oktober ebbet ut.
Aksjemarkedet er fortsatt veldig ustabilt, og oljeakser har hatt et veldig dårlig år. Jeg velger å høre mest til de som nå hevder at disse energiaksjene snart har nådd bunn, og at oljepris og aksjerkurser vil stabilisere seg. Derfor har jeg hatt noen selskap innenfor oljesektoren under oppsikt en god stund – men utbyttesnivå, historisk kurs, pluss det faktum at kursen ikke sank nevneverdig når erstatningsspørsmålet for utslippet i Mexico-golfen ble avgjort, gjorde sitt til at jeg ramlet ned på:

BP p.l.c ramler vel litt utenfor «Dividend Growth»-kriteriene mine. De hadde en lang serie med økende utbytter, men – de frøs all utbetaling i forbindelse med Macondo-ulykken, også kalt Deepwater Horizon-ulykken – en utblåsningsulykke 20. april 2010 i Mexicogulfen. De startet opp med utbetalingene igjen i 2011, og har hatt en ganske kraftig økning av utbytter de siste årene for å komme tilbake på nesten samme nivå. Jeg tror derfor ikke at økningen i utbytter vil bli like heftig fremover, men det er også en grunn til at det nettopp ble BP – nå. Jeg vurderte også Statoil, da jeg tror de vil fortsette å være rause med utbyttespolitikken sin (pga statseierskap), men Statoil yielder 5,5%, Chevron ca 4,7%, Shell ca 5,3% og Exxon 3,52%. På den måten blir BP en liten sjanse på at de fra nå, vil følge andres utvikling, og at jeg derfor har startet på et høyt nivå – billig aksje, med andre ord.

  • P/E: 14,8
  • Annual Dividend Yield of 6,72%

Jeg kjøpte 34 akjser til en kurs 35.15 og med denne handelen øker jeg mitt årlige utbytte med 81,60 USD….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s