Utbytteoppdatering – Juli 2015

Enda en måned har passert, og det er på tide med en liten oppdatering av hvordan den forrige måneden gikk. Jeg må si at – jeg kan like at jeg én gang i måneden kan skrive litt om ekstra penger som har kommet inn på kontoen min. Det som også er intensjonen er at når jeg kommer til 2016, så kan jeg sammenligne måned for måned, og dermed se utviklingen.
Som ventet ble Juli en bedre måned enn Juni. Og bare for å ha sagt det igjen – om jeg ikke kjøper en eneste aksje til, så skal det aldri bli så lite som Juli 2015. Alle aksjene jeg har handlet hittil, øker utbyttene sine mellom 6-10% – årlig!
Jeg mener at jeg derfor med rette kan si at man «setter penger i arbeid». 🙂

investment-320x202Juli måneds utbytter:

  • SDIV: 10,00 NOK
  • BDI: 36,43 NOK
  • O: 34,24 NOK
  • OCY: 217,72 NOK

Totalt Juli:
298,39 NOK
Totalt 2015:
5 363,29 NOK

Det var ikke så mye å skryte av denne måneden heller, men – sakte og rolig bygger jeg opp en portefølje som kan være bærekraftig og som kan gi meg noen kroner inn – hver måned, året rundt. Aktiv sparing!

Andre ting som har skjedd i Juli?
Vel – jeg har tatt en liten sjanse i og med kjøp av aksjer i ARLP. Kullkraft er ikke akkurat det mest fremtidsrettede energiformen. Heller ikke miljømessig riktig. Jeg velger dog å satse en liten slant i denne aksjen da de ser ut til å takle nedgangen best – og de har et solid utbytte. Jeg ser dog ikke for meg at jeg skal ha denne aksjen i mer enn 10 år i porteføljen. Her er det altså snakk om litt kortsiktighet og mest mulig ut hver måned. Hadde jeg vært 20 år, hadde jeg heller valgt en aksje med lavere Yield, og høy årlig økning. Men – jeg nærmer meg 50, så jeg må derfor tenke litt mer kortsiktig og litt mer aggressivt.
I slutten av Juli la også ARLP frem resultatet for Q2 – 2015, hvor de også annonserte en høyning av utbyttet med 1,9% – til 0,675 $ per aksje. Aksjen er da i en Yield på 11,63% og det betyr 35,10 $ for mitt vedkommende.
OCY var også ute med en høyning av utbyttet med 0,5 cent per aksje.
Dette er akkurat hva denne typen av aksjesparingsstrategi handler om…  🙂

Hvordan ser da watchlisten ut nå?
PM – Phillip Morris
RDS – Royal Dutch Shell
BP – British Petroleum
KMI – Kinder Morgan
AFG – AF Gruppen
STL – Statoil
NA.TO – National Bank of Canada
CM – Canadian Imperial Bank of Commerce

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s