Kjøp – Alliance Resource Partners L.P.

buy4Hver gang jeg foretar et kjøp, så lager jeg et lite innlegg om det her på bloggen. Dette er mest for at jeg selv skal kunne tenke tilbake på «hva var det som gjorde at…» og for at jeg dermed kan se og lære i etterkant av kjøpet. Hva gjorde jeg rett? Tenkte jeg feil?
Juli hadde ikke mer enn så vidt begynt før sommerens første – og mulig eneste – innkjøp var i boks. Jeg har lenge fundert å komme meg inn på energisektoren igjen, da mange oljeaksjer sies å være billige om dagen. Når jeg dog ser på de med Investtechs langstidsanalyser, så er det ikke mange av de som har brudt ut av fallende trender. Dessuten er volumbalansen fortsatt negativ, så – jeg håper å kunne komme inn i de selskapene til omtrent samme pris senere.
Derfor handlet jeg en liten slump i

Alliance Resource Partners (ARLP) er i hovedsak et kullkompani som opererer ti underjordisk gruvedrift-komplekser i Illinois, Indiana, Kentucky, Maryland og West Virginia. De har også en lasteterminal på Ohio River på Mt. Vernon, Indiana. I tillegg til å kjøpe og videreselge kull, tilbyr selskapet også andre produkter og tjenester til gruvedrift, inkludert design og installasjon av underjordiske gruver, heiser for transport av ansatte og materialer inn og ut av gruvene, prosjektering av systemer for å automatisering og kontrollering av ulike aspekter av industri og gruvedrift miljøer, design og salg av sikkerhetsutstyr med mer.
Per 31. desember 2014 hadde om lag 1,5 milliarder tonn kullreserver

Hvorfor så kull – og hvorfor nå? Kull er jo en av de mest forurensende energiformer vi har, og «alle» snakker om fornybar energi. Jeg er jo ikke uenig i alt dette, men – fortsatt så står kulldriften for hele 40% av verdens strømproduksjon – 70% av verdens stålproduksjon drives fra kull. De er klart den kommer ikke til å forsvinne med det første. Mange kullselskaper sliter – og de sliter «big-time», men her er ARLP selskapet litt mot strømmen. De tjener bra med penger og selv med en yield på hele 10,7%, så er ikke dette mer en 54% av overskuddet. ARLP har også akkurat nå økt utbetalingen – for 28 kvartal på rad!
Jeg kan jo ikke annet å innrømme at det var en stor påvirkning.

Men – var det smart? Akkurat nå?
I følge Investtech så har de falt – og de har falt mye på kort tid. Volumbalansen ser  – tja.. «si så där» ut. Men det er en del signaler som sier at nå flater kullprisene ut. Og mange tror også at mens en del kullselskaper må sette kroken på døren fremover, så er akkurat ARLP en av de som kan kjøpe seg inn og overta mye av de reservene andre må gå i fra. Jeg forventer vel ikke at jeg har klart å kjøpe på et absolutt bunnpunkt, men… jeg innrømmer det gjerne. Det er litt sjansing her. 🙂
Men hvordan ser de andre tekniske dataene ut?
Ikke så værst vil jeg påstå:
Skjermbilde 2015-07-03 kl. 19.10.28

I dag handles aksjen til en P/E på 5,3. Mens 5-års P/E-gjennomsnitt for ARLP ligger på 10,4 – hvilket også styrker bildet med at den er lavt priset nå.
Oppsummert så kan vi vise til:

  • P/E: 5,3
  • 3-Year Dividend Growth Rate of 10,9%
  • 5-Year Dividend Growth Rate of 10,9%
  • 10-Year Dividend Growth Rate of 14,8%
  • Annual Dividend Yield of 10,6%
  • PayOut Ratio 52,8%
  • Debt/Equity: 0,6

Jeg kjøpte 52 akjser og med denne handelen øker jeg mitt årlige utbytte med 137,90 USD…. frem til neste kvartalshøyning av utbyttet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s