Salg – Statoil og Gjensidige

Case-ClosedSå gikk de to siste aksjene i «spareporteføljen». Det betyr at jeg nå har solgt meg så langt ned som jeg skal i forhold til å handle bassen i Canada. De to siste som gikk var Gjensidige Forsikring og Statoil. Jeg fikk ikke det jeg ønsket for noen av de, men siden det var så lite igjen, så kan det være like smart å selge litt billigere, sitte på kontanter og handle i USD når valuta-kursen svinger og blir gunstig. Det er ihvertfall slik jeg tenker.

imagesSå – Gjensidige Forsikring
Aksjen ble kjøpt inn sent høsten 2014 på bakgrunn av at de hadde en ganske så bra utbyttesutdeling i fjor. Tanken bak kjøpet var at jeg bare skulle ha denne aksjen til over årets utbetaling, og de hadde vist en grei kursoppgang.
Totalt – med utbytter og kurtasjer – så sitter jeg igjen med en fortjeneste på 5,99%. Tross alt ikke så verst på 6 måneder.

statoil_logoStatoil gikk også i dag.
Dette har vært min største posisjon frem til nå. Jeg var med på en vanvittig opptur i akjsen i fjor, men omtrent samme nedgang de siste månedene. Det betyr at jeg går ut med en gevinst – inkludert kurtasjer og utbytte – på 1,34%
Det er mye mindre enn hva jeg hadde håpet, men – nå er jeg ferdig med disse, og alt som skjer fremover nå blir iht strategien om utbytte, og da helst stigende utbytter. Det kommer derfor til å blir veldig lite salg fremover.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s