Kjøp – Johnson & Johnson

buy4Jeg er inne i en liten stim av salg om dagen. Derfor er det egentlig litt morsomt å komme med et lite kjøp også.
Johnson & Johnson har jeg kikket på en god stund, men den har liksom ikke oppnådd den store «YES!» effekten. Men det råder jo ingen tvil om at det er en aksje «alle» utbyttesinvestorer har i porteføljene sine, og når den nå nettop har økt utbyttet sitt, slik at yielden kommer over 3% – ja da ble det mer interessant.
Men – jeg må innrømme at den satt litt langt inne og det er vel så mye det at «alle har den» som andre faktorer som har avgjort det hele.

Først litt om firma:
Johnson & Johnson (NYSE: JNJ) er et amerikansk multinasjonalt medisinalkonglomerat, grunnlagt i 1887. Virksomheten fremstiller utover medisiner også medisinsk utstyr og husholdningsprodukter.
Hovedkontoret er i New Brunswick, New Jersey og tilsammen er det ca 250 datterselskap i 57 land og produktene selges i over 175 land. På verdensbasis har Johnson & Johnson en omsetning på 61,587 mrd. US$ og sysselsetter i alt ca 115.000 personer.
Johnson & Johnson’s merker inkluderer mange produkter til husholdningsbruk, medisin og førstehjelp. Blandt de mest kjente her i Norge er Band-Aid (bandasjer), Johnson’s babyprodukter, Neutrogena (kosmetikk og skønnhetsprodukter), Clean & Clear (ansiktsvask), Acuvue kontaktlinser, Listerine (tannskyll), Nicorette, Natusan og allergimedisinen Zyrtec

Nylig kunngjorde ledelsen at de øker sitt årlige utbytte fra 0,7$ til 0,75$ hvilket gjør at utbyttesgraden øker til ca 3%. Dette er forøvrig det 53. året på rad at de øker utbytte. 53 sammenhengende år, betyr at man på tross av Vietnamkrig, oljekrise på 70-tallet, 80-tallets yappe-smell, finanskrise, .com-boble – hva som helst – så klarer de allikevel å øke utbetalingene. Dette vitner om en sterk drift og et solid diversert selskap som er rustet mot det meste. Det er derfor vanskelig å se hva som skal til for at de nå plutselig skal slutte å øke utbyttene sine.

JNJTeknisk sett, så burde jeg kanskje ventet med å handle. De ligger nå i en fallende trend på middels sikt, og har gitt et salgsignal fra rektangelformasjon med kursmål på ca 95,50. Men historisk sett så har den ikke gått så langt før den har vendt. På lang sikt så har kursen brutt ut av en stigende trend og ligger og konsoliderer på ca 100 USD.
Om man prøver å verdivurdere aksjen iht til denne metoden, så får man et litt annet bilde. De viser at aksjen er sånn någenlunde riktig priset i forhold til verdiene i selskapet.
JNJ-fast1 JNJ-fast2 Legger man også til at aksjen i dag handles for P/E=15,6, mens gjennomsnittet de siste 5 år ligger på 17,8, så er det nok ikke så dum inngang.
Noen tall ved handel:

  • P/E: 15,6
  • 3-Year Dividend Growth Rate of 7,0%
  • 5-Year Dividend Growth Rate of 7,4%
  • 10-Year Dividend Growth Rate of 9,7%
  • Annual Dividend Yield of 3,0%
  • PayOut Ratio 50%

Med denne handelen øker jeg mitt årlige utbytte med 36 USD

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s