Oppdatering av målsetninger

10857915I takt med at første målsetning – innkjøp av fretlessbass – er nådd, så er det på tide å oppdatere målsetningene. Hittils har det jo vært å spare inntjenet beløp fra spillinger, slik at jeg kan handle bass i Canada. I disse dager holder jeg på å selge ut det meste av det jeg har på konto hos Netfonds, men samtidig så bygger jeg opp en portefølje hos Nordnet. Denne porteføljen er det som skal bli veiledende fremover.

Om det er noen som lurer på hvilken nettmegler man skal ha, så har jeg ingen stor grunn til hvorfor jeg bytter til Nordnet. Netfonds er oversiktlig, informativ – og billig. To småting som dog ble utslagsgivende er Shareville hos Nordnet – hvor man kan skrive meldinger med likesinnede og følge med på hva andre gjør – samt at utbytter hos Netfonds går til min bankkonto – mens de går til aksjekontoen hos Nordnet. Forskjellen er altså at da slipper jeg å føre over selv…. Det er jo ingen kostnader forbundet med bankoverføringene, så – ren og skjær latskap, altså. Ellers er det bare små-ting som skiller de to – og jeg kommer nok ikke til å kvitte meg med kontoen hos Netfonds.

En viktig del av dette med aksjesparingen min er jo siste halvdel av ordet – sparing. Det er en ting jeg ikke har vært spesielt god på og her må jeg begynne å tenke litt annerledes. Fortsatt så er det tenkt at all inntekt fra spilling skal gå inn på aksjesparingen, men jeg har også satt opp en spareavtale i banken, slik at det trekkes samme dag som lønn. «always pay your self first!» er det noen kloke hoder som har sagt. I tillegg til dette så skal jeg prøve å sette hele leieinntekten fra hybelen på samme konto. Jeg tror dette kan bli verre å få til med en gang, siden huset er i behov av reparasjoner. Men – om målsetningen fungerer, så ser regnestykket for 2015 ut slik:

2015 Sparing Leieinntekt Spille-inntekter Utbytte Totalt
anuar
Februar
Mars
April
Mai 1 000 2 500 2 000 400 5 900
Juni 1 000 2 500 400 3 900
Juli 1 000 2 500 400 3 900
August 1 000 2 500 2 000 400 5 900
September 1 000 2 500 400 3 900
Oktober 1 000 2 500 400 3 900
November 1 000 2 500 2 000 400 5 900
Desember 1 000 2 500 400 3 900
 Totalt 8 000 20 000 6 000 3 200 37 200

Det finnes jo allerede noen posisjoner hos både Nordnet og Netfonds, så verdien starter ikke på 0 nå. Utbytter for 2015 oppgår allerede til NOK 3500, men jeg velger nå å ha dette stående. Det er jo som sagt usikkert på hvor stor del av leieinntektene spm kan settes inn nå med én gang. Forhåpentligvis vil mangelen på leieinntekter kompenseres litt av noen flere spilleinntekter, så får jeg heller justere dette ved nyttår. Det viktigste er å gjøre de nødvendige endringene slik at jeg får satt i gang med å endre forholdet mellom inntekter, utgifter, forbruk og sparing

Så hva er da målet?
Ganske enkelt sagt så er det å få en aksjeportefølje som – om noen år – vil gi et stabilt og javnt utbytte hver måned…. på noen tusenlapper. For å få til dette, må jeg blande litt i norske og utenlandske aksjer. Det blir ikke bare fokus på diversering ift bransjer, men også på hvor mange ganger i året betaler de utbytte og i hvilke måneder. Den siste tiden har jeg altså begynt å fokusere på akkurat dette med å handle en liten post i en ETF (SDIV), Black Diamond Group (BDI), AT & T (T) og Realty Income Corp (O). Både BDI, O og SDIV betaler månedlige utbytter, mens T utbetaler hvert kvartal. Det som også er viktig å få med seg er at alle disse – unntatt SDIV – har økt utbyttesutbetalingen i flere år, og det er i slike selskaper jeg kommer til å kikke mest på. Da får jeg en stadig økning på utbytte av investert kapital. Litt «traust og tregt», men det er da vel ikke noe feil med «trygt»? 🙂

Som sagt så kommer jeg til å selge de fleste norske aksjene den nærmeste måneden for å frigjøre kapital til Canadaturen. Alle, bortsett fra Ocean Yield (OCY). Dette er et selskap som ikke helt ligger innenfor strategien, siden det ikke har vært på børs i så mange år, men – stadige utbytter, og bra økning på børs, gjør at denne ligger fast. Videre så selger jeg meg helt ut av Statoil (STL) denne gangen, men kommer nok til å ta en posisjon der igjen – samt noen andre energi-aksjer. Veidekke er også en posisjon jeg håper å bli sittende i, da de betaler gode utbytter (4,75% i år) – men – først BASS! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s