Salg – Marine Harvest Group

Sell8Jeg har begynt å å tenke litt på høsten, og det faktum at jeg skal til Canada og handle. Da skal jeg ut med den nette sum av 11.000 dollar. Det beløpet er jo på «konto», men slik som dollarkursen er om dagen, så må jeg prøve å få mest mulig ut av investeringene mine – også på kort sikt. Derfor selger jeg min posisjon i Marine Harvest Group, for å erstatte det med noe annet. Hvorfor selger jeg da? Vel, fiskeriaksjene generelt ser ut til å ha nådd litt «toppen» etter flere år med oppgang. Dette har også resultert i økte faste kostnader, så selvom lakseprisene fortsatt øker, så er det en mindre økning enn kostnadene. Dette viser seg også i årets meldinger om utbytter.

marine-harvestTidligere i vinter solgte jeg meg ut av Lerøy Seafood da de viste kortsiktige tegn til å svekkes – det viste seg å stemme. Nå har MHG også gitt et salgssignal fra en «hode-skulder»-formasjon, og selvom det fortsatt er gode utbytter å få fremover – før jeg alikevel skal selge – så velger jeg å bytte ut med en annen aksje som jeg tror vil gi meg mer det neste halve året.
mhg-hsMen når det er sagt – det er mye mulig at jeg kjøper meg inn i MHG ved et senere tidspunkt – når kursen og inntjeningen er bedre, for – totalt har Marine Harvest vært en god investering. Da jeg gikk inn sommeren 2013, var kjøpssummen 8 625 NOK. Jeg har også mottatt NOK 1 092 i utbytter på denne tiden. Jeg er fornøyd med det.

En kommentar om “Salg – Marine Harvest Group

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s