Kjøp – AT & T

buy4Da kan jeg vel si at jeg har startet min lille ferd på det store amerikanske aksjemarkedet. Det er kanskje ikke de helt store summene jeg starter med, men det er også meningen. Foreløpig ligger jeg nok på 2500-5000 for lavt på mine investeringer i forhold til hva «de sakkyndige» vil anbefale. Men – jeg vil jo være forsiktig da. Og føle meg litt frem. Da får jeg heller ta mangel på gevinst som en opplæringsinvestering. Prinsippet og mønsteret med utbytte vil jo vise seg ganske raskt, og så kan jeg heller øke beløpene når tryggheten er der (og bassen er innhandlet : ) )

Telekommunikasjonsmarkedet i USA domineres av to selskaper – Verizon (VZ) og AT&T Inc. (T) – som er det største av de. Selskapet har hovedkontor i San Antonio i Texas. Dette er selvfølgelig en beinhard bransje hvor de to store hele tiden blir utfordret og da spesielt på mobilmarkedet – av blandt annet T-Mobile. AT & T har også den største andelen av fastnettet i USA, og er «offisiell telefonoperatør» i hele 22 av de amerikanske statene. De har også en 17 millioner internett- og TVkunder og har kjøpt opp et stort kabel-TV selskap ( DirecTV), hvilket gjør at de har mange forretningsområder å stå på. Men alt dette er veldig lett å lete seg frem på nettet. Grunnen til at jeg velger AT & T – og gjør det akkurat nå – er på grunn av utbyttespolitikken i selskapet.

Nå er jeg vel ikke alene om akkurat det. AT & T er vel en av de mest populære aksjene i en utbyttesportefølje – og grunnen er temmelig enkel. Ikke bare har de betalt et høyt utbytte år etter år (mellom 5-6%). De har også økt utbytte hele 45 år i strekk. De siste 10 årene har det økt med 3,9% hvert år. Det gjør jo at det prosentvise utbyttet på min investerte kapital vil øke tilsvarende. Det er sånne aksjer jeg vil kikke litt på fremover.

    AT&T Dividend Growth Rate And Yield

  • 3-Year Dividend Growth Rate of 2.2%
  • 5-Year Dividend Growth Rate of 2.3%
  • 10-Year Dividend Growth Rate of 3.9%
  • Annual Dividend Yield of 5.66%
  • 5-Year Dividend Per Share Average of $1.76
  • 5-Year Dividend Yield Average of 5.53%

Mitt lille kjøp denne gangen var 19 aksjer til $33,15. Og i passelig tid til utbyttet som betales i april (0,47/aksje), hvilket gjør at jeg øker utbyttet mitt med $8,93 i april og $35,72 i år. Ikke så veldig mye, men – det er da 280 kroner i året…. Fine greier å bygge videre på, for – alle bekker små….

En kommentar om “Kjøp – AT & T

  1. […] Jeg har jo tidligere sagt at jeg har definert meg en liste med noen utvalgte aksjer, som jeg følger ekstra godt med på. Denne «watch»-listen er jo en ganske lang liste, og det er antagelig umulig å holde meg helt oppdatert – hele tiden. Jeg vil derfor prøve at jeg minst en gang i året skal gå igjennom de posisjonene jeg allerede besitter. Dette er litt erfaring fra da jeg ikke klarte å følge med på at Black Diamond Group (BDI.TO) senket utbyttene sine, men mest av alt er det en måte holde meg selv litt bedre oppdatert i enkeltselskapene. Og hva er vel mer naturlig å starte med et av de første «skikkelige» kjøpene mine – AT & T. […]

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s