Kjøp – Black Diamond Group (BDI.TO)

buy4Jeg har vel en periode innsett at noen «trader» – det har jeg ikke talent for. Når jeg kikker på de aksjene jeg har kjøpt, hvordan de ter seg og hvilke som «blir bra», så er det jo utbyttesaksjene som utmerker seg på den positive siden – med få unntak. Derfor må jeg jo ta det til etterettning – og handle utbytteskasjer. Men – utålmodig som jeg er, så kan det jo ikke bli en aksje som betaler ut én gang i året. Mitt første kjøp blir derfor fra andre siden av Atlanteren – Black Diamond Group (BDI)

blackdiamondlogoBDI er delt opp i flere foretningsområder. De leverer bla mobile innkvarteringsløsninger, arbeidsrigger og annet utstyr spesielt til oljeservicebransjen i USA, Canada og Australia. Litt risky business siden oljeservice sliter litt her hjemme? Kanskje. Etter å hatt en fin stigning fra 2010 så var det et lite skritt tilbake i fjor. Men samtidig… en stor grunn til at oljeprisen er lav er på grunn av mye amerikansk olje. Både skiferolje og annen olje. Og når amerikanerne bygger noe – da gjør de det stort. Derfor har Black Diamond kommet litt tilbake og det ser ut til å bli ganske gode tider nå. Derfor tror jeg at inngangen nå kan være gunstig. Og så betaler de gode utbytter. De betaler også ut hyppig: hver måned – hvilket er viktig for meg nå i oppbyggingen av denne porteføljen! Litt tall er det noen som er interessert i:

  • Dividend Yield: 6,75%
  • P/E ved innkjøp: 17,6
  • 8 år stigende utbytte

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s