Oppdatering – Utbyttesporteføljen 2014

Målsetningen for 2014 med 10 000 ble på en måte ikke nådd om vi ser det isolert sett. Men planen har jo hele tiden vært å legge sammen hovedporteføljen med utbytteporteføljen i 2015, og ser man på disse to sammen, så gikk det i mål. Porteføljen ser 1/1-15 slik ut:

Selskap % Antall
GJF 11,41 90
KOG 2,57 20
LSG 7,78 27
MHG 12,52 115
NHY 18,87 426
OCY 7,88 174
ORK 15,38 290
STL 23,60 175

Det har blitt veldig stor spredning i volumet på disse. Det er ikke helt meningen og forhåpentligvis vil dette jevne seg ut etterhvert – både pga kurssvingninger, men også ved kommende kjøp.
Målsetningen her er å gjøre 1-2 kjøp årlig, og da på ca 10 000 nå de første årene. Unntaket blir vel i år, da mest fokus blir på traderporteføljen. Men når utbyttene er utbetalt i løpet av sommeren, så håper jeg at det kan stå mellom 3-4 000 til rådighet. Etter hva jeg har sett er sensommer/høst uansett en gunstig tid for å handle denne typen av aksjer. I år blir det vel et videre oppkjøp i type Lerøy eller Ocean Yield, om da ikke andre typiske utbyttesaksjer ligger gunstig til (type Ekornes, Veidekke, Atea osv).
Totalt skal jeg vel opp i det doble antallet norske utbyttesaksjer – som skal vekte sånn ca likt i porteføljen. Jeg var veldig nære et kjøp av Eltek nå i desember, men slo i fra meg den tanken da firmaet ser ut til å bli kjøpt opp. Så får vi se hva det gjør med utbyttespolitikken….
Strategien er også veldig enkel – alt utbytte skal reinvesteres i porteføljen. Enten ved å kjøpe meg opp i aksjer jeg allerede har, eller nye om de ligger bedre til.

Gjensidige Forsikring
Dette er en aksje hvor jeg kjøpte meg inn i høsten 2014. Innkjøpsverdien ligger på det nivået jeg har i følge min strategi og økonomi – ca 10 000 NOK. Verdien har gått litt opp og ned, men var ved nyttår opp ca 1,3%
Gjensidige bruker å ha gode utbytter så jeg er spent på resultatet for 2014.

Kongsberg-gruppen
En aksje som egentlig henger igjen fra starten og kopieringen av Netfonds Extra. Dette er en aksje som fikk litt juling i høsten korrigering av børsen – men de betaler jo utbytte da…
Akkurat nå er vel prisingen av aksjen forholdsvis lav, så dette kan være en kandidat for å utøke posisjonen til høsten. Totalt opp 2,79%

Lerøy Seafood
Også en aksje som egentlig henger igjen fra Netfonds Extra. Som hele laksemarkedet så har denne gått veldig bra gjennom 2014 – 8,45% ex utbytte.

Marine Harvest Group
Mye av det samme som Lerøy, bortsett fra en økning på 13,59% i 2014. En annen fordel med MHG er at de betaler ut utbytte kvartalsvis – hvilket gjør at det blir små påfyll gjennom hele året.

Norsk Hydro
I utgangspunktet så tenkte jeg vel dette som mest en tradingaksje – oppgangen i år er på 20,48% for mitt vedkommende. Og – de er ikke den største utbyttesaksjen på børsen. I følge utbytteinfo.com 2,69% i 2012 og 2,77% i 2013. Håper trenden med økte utbytter holder seg – og så får jeg se hva jeg gjør med denne aksjen når vektingen av de andre postene i porteføljen kommer opp på samme nivå.

Ocean Yield
Egentlig så var dette en skikkelig «sjanseaksje» fra min side, siden jeg kjøpte samme dag (tror jeg) som aksjen ble notert på børsen. Men jeg tror jeg traff. Jeg har kjøpt meg opp i denne aksjen i løpet av året, slik at den nå er på 7,88%. Ønsket er at hver posisjon skal ligge på ca 7-10%.
Denne har også hatt litt jo-jo i høst, men opp 26,80% i 2014. Dessuten – det markedet OCY retter seg inn på ser ut til å gå et godt 2015 i møte. Akkurat nå tester den motstanden på «all-time high» på ca 44/aksje.
OCY betaler også utbytte hvert kvartal. For 2014 er yield på 5,7% – hvilket er i det skiktet jeg vil ha.

Orkla
Orkla har vel ikke helt tatt av – jeg håper jeg gjør rett med å tro på de som sier at Orkla nå posisjonerer seg litt for å ta igjen litt av overskuddet som tidligere har havnet i lomma på kjøpmennene. Men aksjen er opp 8,09% i 2014, og utbyttet er på over 5%

Statoil
Dette er min største posisjon, og dermed hovedgrunnen til at ikke porteføljen økte mer enn den gjorde i 2014. Men – Statoil har jeg tro på. Mulig aksjekursen går litt opp og ned, men så lenge de betaler stadige utbytter, så blir den liggende.
Det er mulig at det er nå jeg skulle kjøpt meg enda mer opp i STL, men de vekter nesten 1/4 allerede – og fokuset mitt i år ligger ikke i denne porteføljen. Jeg får se om jeg angrer dette ved neste nyttårsoppdatering.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s