Oppdatering 2014

Da var det på tide med en oppdatering av aksjeåret 2014.
Som jeg nevnte i avsnittet om Vårrengjøring så er målsetingen å komme seg ned fra 3 til 2 porteføljer. Det kan jo gjøres «kjapt» ved å bare flytte aksjer, eller slik som jeg har valgt å gjøre det – nemlig å prøve å trekke litt lærdom av det som skjer og dermed finne riktige aksjer…
Du fikk med deg at jeg sa «prøve», ikke sant? 🙂
Totalt sett så er porteføljene mine opp 9,17% i 2014 (før kurtasje). Det er ikke alle verdens å skryte av. Her når jeg ikke helt målsetningen min med 10 og 11%.
Det er noen spesielle grunner for dette. Som tidligere så er Netfonds porteføljer styrende, men aksjer som de har som langsiktige prospekt – men som ikke gir utbytte – faller litt utenfor mine strategier. Derfor har jeg kvittet meg med både Det Norske Oljeselskap og Norwegian (NAS burde jeg vel med fasitt i hånd ha beholdt. Jeg var temmelig sikker på at den ville få et oppsving, men – da den kom, hadde jeg ikke midler å handle for). Begge disse gikk med en del tap.
Denne høsten har jo også Olje og Oljeservice fått seg et par smeller. Det var mange som solgte seg ut, men på grunn av utbytte så ble Seadrill beholdt, selvom jeg hadde tapt en del på lavere kurs. Da de sent i høst meldte om at de fryser utbetalingene ble denne også solgt – og tapet realisert.
Jeg har dog valgt å beholde Statoil, men mer om det i et senere innlegg.


Jeg ser at målsetningene for 2015 kan få seg et par skikkelige utfordringer, Jeg håper å runde 100 000 på utbyttesporteføljen, mens traderporteføljen skal økes til 50 000. Det betyr i praksis at de 30 000 jeg har satt av fra spilling til innskudd, må gå inn på trading alt sammen. Da må utbyttesporteføljen øke seg selv med 10 000 i år. Det kan jo gå med ventende utbytte, samt – jeg tror vel at Statoil vil komme seg litt tilbake.
Men jeg har også planlagt en større investering på musikkfronten dette året, så – det blir spennende å se hvor det ender. Jeg fastholder fortsatt at jeg ikke skal geare noe, og at jeg KUN skal bruke penger jeg har.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s