Case Closed: Bakkafrost

Som jeg nevnte i det forrige innlegget så ville jeg følge Netfonds strategi om å trappe ned vinklingen på oppdrettsaksjer og jeg har nå solgt meg ut av både Bakkafrost (BAKKA) og Norway Royal Salmon (NRS). Lerøy (LSG) og Marine Harvest (MHG) vil jeg beholde, men på sikt flytte over til Utbyttesporteføljen, siden de ligger på rundt 5% utbytte.
Det var dog ikke den store posten – vektet ca 4%, men fra 9/7-13 til jeg solgte ut i dag 15/5-15 har det blitt et utbytte på brutto 36,6% (inklusive utbytte og kurtasjer).
Isolert sett så er vel det helt greit egentlig?
Til sammenligning gav NRS 26,19%, mens LSG foreløpig ligger på 33,74% (EX utbytte for 2013. MHG har jeg ikke regnet på enda. Synes egentlig det er litt vanskelig å si, siden de foretok en spleis i vinter).
Fokuset videre nå var jo å gå ut fra oppdrett og følge med på fokuseringen til Netfonds extra. De retter seg tydelig inn på Norsk Hydro og Orkla.
Det vil vel jeg også da gjøre mens jeg «fyller opp» porteføljen iht strategien for 2014.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s